Barbara Dallosová Kremnica

Kremnica bude rozkopaná až do zimy: Všetko sa to začne už budúci týždeň!

Kremničania sa síce môžu tešiť na kompletne nové tepelné rozvody, pretrpieť ale musia ich výmenu. Pozor pod nohy si v historickom mestečku budú musieť dávať nielen tamojší, ale aj prekvapení turisti. Ako to bude prebiehať? Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Kremnica bude rozkopaná až do zimy: Všetko sa to začne už budúci týždeň!
Zdroj: Dnes24.sk

O avizovaných rekonštrukciách v Kremnici sme vás informovali už minulý mesiac, čítajte TU.

Lacné to nebude

Spoločnosť Stefe, ktorá je od januára tohto roka v Kremnici dodávateľom tepla a teplej úžitkovej vody investuje do spomínanej modernizácie až 700 000 eur. Vedenie spoločnosti však tvrdí, že práve táto investícia by mala v budúcnosti priniesť cenovú stabilitu.

„Odpisy z nových investícií budú premietnuté do ceny tepla, ale je našou snahou robiť také zásahy, aby to súčet variabilnej a fixnej zložky ceny tepla, teda celkovú cenu tepla, nezvýšilo. Skôr očakávame od tejto investície, že prispeje k stabilizácii ceny tepla,“ zhodnotil konateľ spoločnosti Vladimír Bella.

Kremničania, čo vy na to?

Firma plánuje uskutočniť aj stretnutie s predsedami spoločenstiev vlastníkov bytov, bytovým družstvom a so správcami, na ktorom chce detailne informovať o harmonograme prác. ,,Očakávame tiež pripomienky od občanov, aby sme ich vedeli zakomponovať do realizácie diela," podotkol Bella.

Modernizácia rozvodov by podľa vykonávajúcej firmy mala byť rozdelená do dvoch etáp. Prvá bude trvať približne dva mesiace, ale medzitým sa začne aj druhá etapa, takže v určitých obdobiach bude rozkopaná väčšinu trasy. Práce by podľa vedenia firmy mali byť dokončené túto zimu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM