Barbara Dallosová Správy

Kremnica do vrecka: Dlho očakávanú apku spustili, stiahnuť si ju však nemôže každý

Šikovná mobilná aplikácia, ktorá má byť pravou rukou turistu v našich končinách, spustila svoju prvú verziu. Doplniť má novovzniknutý web, ktorým sa kremnická radnica snaží prilákať viac návštevníkov. Apka zatiaľ poslúži len niektorým majiteľom smartfónov.

Ilustračný obrázok k článku Kremnica do vrecka: Dlho očakávanú apku spustili, stiahnuť si ju však nemôže každý
Zdroj: TASR

Servis v podobe samostatného turistického portálu ešte donedávna Kremnica návštevníkom neposkytovala. Moderná stránka visitkremnica­.com, ktorej cieľom je ukázať turistom čaro historického mestečka moderným spôsobom, spustila svoje fungovanie prvého júna tohto roka.

Webová stránka je od svojho vzniku neustále dopĺňaná. V júni si na nej návštevníci posurfovali len v slovenčine, teraz už má anglickú i nemeckú mutáciu. Akousi verziou do vrecka mala byť rovnomenná mobilná aplikácia, ktorú vyhotoviteľ sľuboval už pri vzniku samotnej stránky. Na aplikáciu si ale turisti museli počkať trochu dlhšie než sa predpokladalo, čo zapríčinili technické problémy. Písali sme TU.

V tejto chvíli je už prvá verzia turistického pomocníka do mobilu hotová a majitelia smartfónov si ňou môžu doplniť svoju zásobu aplikácií. Mesto o tom informovalo na svojom oficiálnom webe, i na spomínanej stránke visitkremnica.com, kde aktívny odkaz návštevníkov navedie rovno na stránku, kde si môžu aplikáciu stiahnuť.

Aplikácia zatiaľ poslúži len majiteľom zariadení Apple. V Google Play ju nenájdete. ,,V prvej fáze je spustená verzia pre iOS platformu, t.j. zariadenia Apple (iPhone, iPad, iPod Touch). Samozrejme sa počíta aj s verziou pre Android, ktorá je momentálne vo vývojarskom testovaní," píše sa na stránke visitkremnica.com.

Aplikácia poskytuje informácie v rovnakých okruhoch ako spomínaná web stránka. Pridanou hodnotou v porovnaní s webovou verziou má byť interaktívna mapa mesta.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM