Marián Vojtko Rôzne

Marián Vojtko: Kremnica nemá žiadne problémy!

Aspoň takýto názor prezentuje primátorka mesta Kremnica vo svojom zdôvodnení, prečo nezvolala na dnes, 16.1. riadne naplánované zasadnutie MsZ, čím síce dala za dosť zákonu, ale porušila hneď prvý bod Rokovacieho poriadku MsZ v Kremnici, ktorý zákon podľa jeho dikcie dopĺňa.

Ilustračný obrázok k článku Marián Vojtko: Kremnica nemá žiadne problémy!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Verím, že väčšina občanov a návštevníkov nášho mesta zdieľa rovnaký „optimizmus“. Veď posúďte sami.
Na Skalke sa veselo lyžuje a úprava bežeckých tratí frčí na plné obrátky. Mestská telocvičňa nie je v havarijnom stave a nepotrebuje riešenia na svoju záchranu. Oporné múry sú zrekonštruované na 100 %. Lúčanský prechod poza hostinec Pod Baštou je pohodlne priechodný a nepotrebuje už niekoľko rokov úpravu. Cesta k ZŠ Angyalova nie je deravá, Zechenterov dom je krásne zrekonštruovaný a nestraší deti idúce do školy. Big Air určite bude, pretože plánované zasnežovanie námestia funguje ako má. Zmena ÚPD je schválená a všetky pripomienky občanov boli poslancom dávno predložené. Obchoďák sa v Kremnici dávno stavia. Riaditeľ CVČ je vybratý na ďalšie funkčné obdobie a problém tohto zariadenia nie je potrebné riešiť. A napokon, rozpočet mesta je schválený s krásnym prebytkom a teda školy a školské zariadenia sa nemusia domáhať financií potrebných aspoň na základné mzdy, ktoré by inak vysoko prevyšovali 1/12 rozpočtu z roku 2013, pokiaľ by sme boli v provizóriu. Máme aj schválené VZN úrčujúce dotácie na žiaka v roku 2014.
Všetko v našom meste funguje, ako má. Ľudia sú spokojní, návštevník zaplesá nad úrovňou služieb zo strany mesta. Veď napríklad mestské verejné toalety nájde otvorené každý pracovný deň od 08:00 do 16:00, s obedovou prestávkou od 12:00 do 12:30. Nevadí, že navštívil Kremnicu cez víkend a nebyť ochotných majiteľov reštaurácií a barov, asi by si musel uľaviť niekde do krásnej mestskej zelene. Nevadí, že ho cestou na námestie stihne otravovať zopár asociálov, ktorí si z predbránia nášho centra urobili svoj prechodný pobyt.

TU je oficiálna správa o nezvolaní januárového MsZ zo stránky mesta. Len upozorňujem na fakt, že po decembrovom zastupiteľstve riadne zasadli tri relevantné komisie (ekonomická, školská a výstavbová), ako aj Mestská rada.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM