Katarína Reiterová Kremnica

Ako nalákať turistov? Kremnica má novinku, spojí sa s Turcom...

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Turiec-Kremnicko, ktorú tvorí mesto Turčianske Teplice a Martin, prijme dnes na slávnostnom valnom zhromaždení nového člena, a to mesto Kremnica.

Ilustračný obrázok k článku Ako nalákať turistov? Kremnica má novinku, spojí sa s Turcom...
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

„Chceme vystupovať ako jedno veľké územie, ktoré bude lákať turistov, aby sa tu zdržali a strávili tu viac nocí a mali mnohé príležitosti ako príjemne stráviť dovolenku alebo voľný čas,“ vyjadrila sa na margo prijatia mesta do OOCR primátorka Kremnice Zuzana Balážová.

Pozitívne hodnotí členstvo Kremnice v OOCR aj teplický primátor Michal Sygút, ktorý je zároveň predsedom predstavenstva OOCR Turiec- Kremnicko. „Som presvedčený, že poslanci mestského zastupiteľstva Kremnica, ktorí hlasovali za spojenie Kremnice s Turcom budú môcť za dva, tri roky konštatovať, že sa rozhodli správne.“

Cieľom OOCR je vytvorenie zmysluplných spoločných projektov, ktoré následne odprezentuje na veľtrhoch. Konkrétne strategické úlohy, ktoré si členovia stanovili na najbližší rok, sú vytvorenie značky Turiec-Kremnicko a vytvorenie spoločných propagačných materiálov, či zosúladenie kultúrnych a iných podujatí. Členovia organizácie si stanovili za cieľ vytvoriť v oblasti Turca a Kremnice všestranné možnosti na celoročné aktivity pre domácich ako i turistov. Jednou z nich je prepojenie kremnických cyklotrás s turčianskymi a vytvorenie spoločného celoregionálneho skipasu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM