Martin Károly Od Vás

Kremnické Bane boli ťažko prejazdné

Úsek Kremnické Bane, bol včera pre nákladné automobily ťažko prejazdný.

Ťažkú zjazdnosť tohto úseku zapríčinilo silné sneženie, ľad a kašovitá vrstva snehu. Kamiónová doprava len problematicky prechádzala týmto úsekom v oboch smeroch. Vodiči, ktorý použili snehové raťaze za tom boli o niečo lepšie ale nie najlepšie. Pre osobné automobily bol úsek prejazdný so zvýšenou opatrnosťou a zníženou rýchlosťou.

/JaT/

Na väčšine územia západnej a južnej časti Banskobystrického samosprávneho kraja snežiť neprestalo, no všetky cesty sú podľa dispečerov jednotlivých závodov Banskobystrickej regionálnej správy ciest (BBRSC), a.s., prejazdné.
Od štvrtka (28.1.) je ešte stále uzavretý priechod Veľké Pole v Žarnovickom okrese pre kamióny dlhšie ako 10 metrov. Horský priechod Kremnické Bane v okrese Žiar nad Hronom je prejazdný, povrch vozovky je tam miestami mokrý, inde s kašovitou vrstvou snehu.
Ako TASR informovala dispečerka Ľubica Práznovská z BBRSC, a.s. Žiar nad Hronom, cesty 1. triedy v okresoch Žiar nad Hronom, Žarnovica a Banská Štiavnica sú miestami mokré, niekde sa nachádza kašovitá vrstva snehu. Na vozovkách 2. a 3. triedy je vyjazdená vrstva snehu, vo vyšších polohách dosahuje päť až šesť centimetrov. „Intenzívne sneží a všetky vozy máme vonku,“ dodala Práznovská.
V okrese Veľký Krtíš sú tiež všetky cesty zjazdné, je na nich kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov.
Cesty 1. a 2. triedy sú po posype soľou mokré a prejazdné aj v okrese Rimavská Sobota. Na vozovkách 3. triedy, ktoré sú takisto ošetrené soľou, je miestami kašovitá vrstva snehu do jedného centimetra. V okrese podľa dispečera Michala Kubíka z BBRSC, a.s. Rimavská Sobota mierne poletuje sneh, obmedzenia hlásené zatiaľ nemali.
Po chemickom posype sú aj vozovky v okresoch Poltár a Lučenec. Sú zjazdné, ich povrch je mokrý alebo sa na ňom drží kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov.

Zdroj: TASR

Kremnické bane
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM