Barbara Dallosová Správy

Kremnické centrum v novom šate: Mesto zainvestovalo do LED výzdoby, pozornosť bude pútať najmä fontána!

Centrum historického mestečka v posledných rokoch v predvianočnom období nezdobili vôbec. Túto zimu kremnická radnica zainvestovala do novej LED výzdoby. Špecialitou vianočného mestečka má byť fontána.

Ilustračný obrázok k článku Kremnické centrum v novom šate: Mesto zainvestovalo do LED výzdoby, pozornosť bude pútať najmä fontána!
Foto: Martin Károly

Štefánikovo námestie v Kremnici dostane tento rok novú LED vianočnú výzdobu. Mesto do nej investovalo približne 1 500 eur.

Podľa vedúceho oddelenia technických služieb Mestského úradu v Kremnici Petra Grosha išli peniaze najmä na materiál. ,,Celá výzdoba námestia bude nová. Zakúpený bol iba materiál a konštrukcie na ozdoby vyrábali pracovníci technických služieb," priblížil Grosch s tým, že sa tak podarilo ušetriť finančné prostriedky.

Zakúpené boli ešte svietiace vetvičky s hviezdičkami, novú girlandu za 350 eur kúpili aj na stromček na ulici Jula Horvátha. Na námestí nebude chýbať ani vianočný stromček pred mestským úradom. Novinkou bude výzdoba barokovej fontány o veľkosti približne 3,5 a 3,5 metra, ktorá by mala napodobňovať striekajúcu vodu.

Námestie nebolo podľa Groscha posledné roky vyzdobené vôbec. ,,Po rekonštrukcii námestia sme tam minulý rok dali niekoľko snehových vločiek. Preto sme to tento rok chceli doplniť," dodal Grosch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM