Barbara Dallosová Kultúra

Kremnické gagy 2015 poznajú svojho headlinera: Takáto šou ešte na Slovensku nikdy nebola! VIDEO

Obľúbený festival humoru a satiry, ktorý vždy koncom augusta zaplní uličky historickej kremnice stovkami návštevníkov z blízka i ďaleka, sa bude tento rok tešiť okrúhlemu výročiu. Organizátori už zverejnili hlavné lákadlo tohtoročných jubilejných gagov.

Ilustračný obrázok k článku Kremnické gagy 2015 poznajú svojho headlinera: Takáto šou ešte na Slovensku nikdy nebola! VIDEO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Vstupenky ešte nekúpite

Kremnické gagy budú toto leto (28.-30.8.) písať 35. rok svojej histórie. A hoci nám sa august môže zdať ešte ďaleko, prípravy v zákulisí už vrcholia. Program festivalu zatiaľ zverejnený a predpredaj vstupeniek začína až 29.júla, organizátori už na oficiálnych webových stránkach podujatia prezradili meno headlinera.

Po prvý raz na Slovensku

Hlavným lákadlom jubilejných gagov má byť Y2T & Chamäleon Productions so šou s názvom Leo. Ak vám to nič nehovorí, bude to zrejme preto, že toto vystúpenie prináša festival Kremnické gagy ako historicky prvý na Slovensku.

Organizátori sľubujú úchvatnú vystúpenie muža, ktorý údajne popiera zákony gravitácie. Leo je súhrou pohybovej akrobacie živého človeka, videa a projekcie kombinovaná s divadlom, tancom, hudbou, cirkusom a pantomímou. Koprodukčné kanadsko-nemecké zoskupenie s týmto vystúpením už zožalo úspechy od Edinburgského Fringe Festivalu, cez New York, Moskvu až po Hong Kong.

Ukážku umenia muža, pre ktorého, zdá sa, zemská príťažlivosť neplatí, si pozrite v našej videogalérii.

Čítajte tiež:

Kremnické gagy OBRAZOM: Takto vyzeral 34.ročník festivalu humoru a satiry!

Obrovská pocta pre Kremnicu: Gagy sú podľa expertov jedným za najlepších festivalov v Európe

Muž, pre ktorého gravitácia neplatí - to je šou s názvom Leo
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM