Martin Károly Kultúra

Kremnické gagy začali, v uličke pribudol nos J. Kalinu

Piatkovým slávnostným otvorením v hradnom areáli začal 31. ročník Kremnických gagov. Festival humoru a satiry otvorila Dana Zacharová, prezidentka akadémie humoru, spoločne so Zuzanou Balážovou a Jánom Faklom. Pozrite si video aj z odhaľovania plasti

V uličke slávnych nosov je od včera nová plastika akad. soch. Milana Ormandíka, ktorý stvárnil spisovateľa, dramaturga, scénáristu a humoristu Jána Kalinu. Spolupracoval s rozhlasom, televíziou, z divadiel najmä s Novou scénou. Počas normalizácie ho vylúčili z VŠMU, v roku 1972 ho v politickom procese odsúdili na 2 roky väzenia. Po prepustení nesmel publikovať. V roku 1978 sa vysťahoval do Nemecka. Manželka Agneša, ktorá sa spolu s dcérou zúčastnila piatkového odhalenia plastiky, bola redaktorkou Rádia Slobodná Európa. /viac vo videu/

Piatkový nabitý program pokračoval v rytmoch pouličnej zábavy, koncertov, či divadiel pre deti ale aj dospelých. Vo videu nájdete aj klauniádu pre deti, ukážku z divadelného predstavenia Labutí jezírko, ale aj koncert skupiny Para.

V sobotňajšom programe nebude chýbať ani Radošínske naivné divadlo s „radošínskym výberom“, či divadlo GUnaGU s predstavením BALETKY, HACKERI, HOMLESÁCI… & MANAŽÉRI.

V nedeľu do Kremnice zavíta aj premiérka vlády Iveta Radičová. O 13.00 hod položí kyticu k Pamätníku SNP, o 19. 30 Predsedníčka vlády SR odovzdá cenu Stana Radiča za objav roka.

Text a video: /mak/

[link=http://www­.gagy.eu/program] Kompletný program Kremnických gagov 2011[/link]

Kremnické gagy začali, v uličke pribudol nos J. Kalinu
1
Galéria
Gagay day1
28
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM