Martin Károly Rôzne

Kremnické kúpalisko tento rok zatvorené: Žiarske plážové sa chystá na veľký nápor, kedy otvoria?

Letné horúčavy sa už nezadržateľne blížia. V regióne medzi sebou súperia viaceré kúpaliská, len dve z nich si ale udržali ľudové vstupné. Kremnické v tomto roku neotvorí svoje brány. Presunie sa záujem na žiarske plážové? Aké tu pripravujú novinky?

Ilustračný obrázok k článku Kremnické kúpalisko tento rok zatvorené: Žiarske plážové sa chystá na veľký nápor, kedy otvoria?
Zdroj: TASR

Termálne Kúpalisko Katarína bude počas celej letnej sezóny 2014 zatvorené, vzhľadom na to, že Kremnická banská spoločnosť (KBS) vykonáva opravu potrubia a elektrických káblov, tým pádom nebude možné čerpať termálnu vodu do bazénov,“ píše sa v ozname na webovej stránke kremnického kúpaliska.

Nevyhnutná rekonštrukcia

Majiteľa areálu Jozefa Miča, táto skutočnosť veľmi mrzí. Podľa jeho slov do poslednej chvíle hľadali ešte iné technické riešenia, akoby mohlo byť obľúbené kúpalisko otvorené. „Chcem podotknúť, že s KBS máme veľmi korektné až nadštandartné vzťahy, žiaľ rekonštrukcia potrubia už bola podľa ich slov nevyhnutná. Takáto kompletná výmena sa robí veľmi zriedka, dúfam, že toto nám vydrží ďalších 50 rokov,“ konkretizuje ďalej Mičo.

Podľa Jozefa Miča sa tento rok na 99% nepodarí otvoriť Kúpalisko Katarína, verí však, že tých, ktorí si toto miesto obľúbili, tohtoročná situácia neodradí od budúcoročnej návštevy.

Žiarske plážové je pripravené na nápor

Sme pripravení na zvýšený nápor“, hovorí Peter Jagoš z mestských Technických služieb. Podľa neho má žiarske plážové kúpalsko dennú kapacitu až 2000 ľudí a všetko sa už postupne pripravuje na letnú sezónu.

Predbežne chceme otvoriť 14. júna,“ konkretizuje Jagoš. Ceny podľa sa podľa neho v tomto roku nebudú zvyšovať. Celodenná vstupenka pre dospelého by teda mala stáť 2,50 eur a pre dieťa 1.80 eur.

K dispozícii budú podľa Jagoša aj obľúbené športoviská.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM