Martin Károly Kremnica

Kremnické zastupiteľstvo opäť neuznášaniaschopné. Možno v septembri...

Primátorka už tretíkrát predčasne ukončila rokovanie mestského parlamentu predčasne. Po zmene termínu zo 16-tej na 9-tu hodinu, neprišla ani dnes nadpolovičná väčšina poslancov. Neprítomní poslanci sa dopredu ospravedlnili.

Ilustračný obrázok k článku Kremnické zastupiteľstvo opäť neuznášaniaschopné. Možno v septembri...
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Tentokrát mi nič nebránilo prísť. Nebol som ani pracovne zaneprázdnený, ani na dovolenke,“ komentuje bezprostredne po predčasnom ukončení zastupiteľstva, poslanec, Marián Vojtko. V stredu 21. augusta, prišlo na rokovanie 6 z 13-tich mestských poslancov. Siedmi z nich sa dopredu ospravedlnili.

Dvojmesačný spor

Primátorka mesta, Zuzana Balážová, tretíkrát zvolala poslancov na 9-tu hodinu, napriek tomu, že ju otvoreným listom vyzvali, aby sa termíny zastupiteľstiev uskutočňovali o 15.30 hod.. V tomto termíne zastupiteľstvo zasadlo v ostatnom období. Viac sa dočítate TU: Mestský parlament naďalej nefunkčný: Primátorka a poslanci si postavili hlavy

Myslím, že týmto konaním prekračuje primátorka medze občianskej demokracie,“ dodáva k sporu v mestkom parlamente, ktorý trvá už od konca júna, poslanec Vojtko. Podľa neho si primátorka tvrdohlavo stojí za svojim názorom.

V septembri sa to vyrieši…

Primátorka aj poslanec sa však zhodli na tom, že zastupiteľstvo by sa malo stretnúť v riadnom počte už v septembri tohto roku. „Verím, že keď skonči dovolenkové obdobie, zastupiteľstvo bude uznášaniaschopné,“ myslí si Balážová. Dodáva však, že aj v septembri bude zastupiteľstvá zvolávať na 9-tu hodinu. Poslanci boli podľa nej v poobedňajších termínoch často unavení a nesústredení.

Viac o téme TU: Patová situácia v mestskom parlamente: Poslanecké lavice ostávajú takmer prázdne situácia v mestskom parlamente: Poslanecké lavice ostávajú takmer prázdne

MsZ v Kremnici, 21. august 1968
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM