Barbara Dallosová Samospráva

Kremnickí kandidáti na primátora sa stretnú v predvolebnom diskusnom ringu: Pozrite, ako to bude vyzerať!

Tri jasne stanovené okruhy, časomiera, publikum plné občanov. Diskusia, ktorá toho o vašich kandidátoch prezradí viac, než predvolebný letáčik. Kremnickí primátorskí kandidáti dostanú aj tento rok priestor ukázať sa.

Ilustračný obrázok k článku Kremnickí kandidáti na primátora sa stretnú v predvolebnom diskusnom ringu: Pozrite, ako to bude vyzerať!
Zdroj: Dnes24.sk

Predvolebnú diskusiu kandidátov na primátora Kremnice organizuje spravodajský portál Žiar24 spolu s Občianskym združením 1115. Diskusia bude prebiehať v troch blokoch, o objektivitu sa bude starať nezávislý moderátor. Priestor na otázky dostane aj publikum. Pozvaní boli všetci ôsmi kandidáti. Kto všetko sa tento rok uchádza o primátorské kreslo pozrite TU.

Toto sú témy

V prvom bloku moderátor vyzve kandidáta na krátke predstavenie. V druhom sa bude diskutovať na tri témy: ťažba zlata v Kremnici, turistický ruch a mestský rozpočet. Tretí okruh bude tvoriť diskusný ring, kde budú môcť klásť otázky ľudia z publika. Aby sa predišlo „nahrávačským otázkam“ budú môcť na položené otázky odpovedať aj tí, ktorým neboli položené.

Uvidíte aj u nás

Predvolebný ring by mal slúžiť najmä občanom pri rozhodovaní sa. ,,Takúto diskusiu sme robili v spolupráci s OZ 1115 aj pred štyrmi rokmi. Podľa mnohých následných reakcií, sme zistili, že viacerí voliči sa rozhodli práve na základe vystúpenia svojho kandidáta. Je predsa niečo iné predvolebný leták a priama reakcia kandidáta pred zaplneným kinom. A to je hlavný dôvod, prečo ju organizujeme aj k týmto voľbám. Diskusia bude samozrejme následne zverejnená aj na portáli Žiar24," vysvetľuje Martin Károly, šéfredaktor portálu Žiar24.

Prisľúbila sa už väčšina

Vypočuť si, čo majú primátorskí kandidáti na srdci, či položiť otázku môžete aj vy. Diskusia sa uskutoční v stredu 5. novembra o 18:00 v kine Akropola. Či sa tohtoročná kandidátska osmička stretne v plnej zostave, zatiaľ nie je jasné. ,,Zatiaľ môžem povedať len toľko, že ústne prisľúbila účasť už viac ako polovica kandidátov. Presné číslo a mená však budú známe až po 28. októbri. Isté teda je, že diskusia bude," dodáva Károly.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM