Barbara Dallosová Samospráva

Kremnickí poslanci si schvaľovali odmeny: Pozrite, koľko dostanú za zastupiteľstvo či zasadnutie v komisiách

Odmeny poslanci dostanú nielen za účasť na zastupiteľstvách, ale aj na zasadnutiach komisií. Tie sa oproti minulému obdobiu zvyšovali, poslanci aj primátor však hovoria len o zaokrúhľovaní.

Ilustračný obrázok k článku Kremnickí poslanci si schvaľovali odmeny: Pozrite, koľko dostanú za zastupiteľstvo či zasadnutie v komisiách
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Kremnickí mestskí poslanci si dnes na rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ) schvaľovali odmeny. Za účasť na zasadnutí MsZ dostanú približne toľko, čo ich predchodcovia v minulom volebnom období. Schválené úpravy vo výške odmien boli podľa primátora Alexandra Ferenčíka viac-menej formálne, keďže išlo iba o zaokrúhlenie súm.

,,Suma za zastupiteľstvo a predzastupiteľstvo sa len zaokrúhlila. Doteraz to bolo niečo viac ako 49 eur a zaokrúhlilo sa to na 50 eur," vysvetlil poslanec Jaroslav Slašťan s tým, že podobne postupovali aj pri odmenách za účasť poslanca na zasadnutí komisie, ktorá bola doteraz 13,22 eura.

Kým v posledných rokoch sa poslanci na rokovaniach MsZ v Kremnici stretávali takmer každý mesiac, harmonogram na tento rok ráta so šiestimi termínmi riadnych zasadnutí. V konečnom dôsledku tak pravdepodobne mestskí poslanci zinkasujú za vykonávanie svojho mandátu menej ako ich predchodcovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM