Martin Károly Krimi

KRUPINA: Bankomat sa zlodejom z hypermarketu vytrhnúť nepodarilo

Krupina 4. novembra - Pokus o vytrhnutie bankomatu z obchodného domu Tesco v Krupine rieši v týchto dňoch zvolenská polícia.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková, doposiaľ neznámi páchatelia chceli bankomat ukradnúť v stredu, 3. novembra v skorých ranných hodinách.

Páchatelia poškodili hlavné vchodové presklené dvere, ako aj chodbové dvere hypermarketu, kde sa za použitia oceľovej reťaze a doposiaľ presne nestotožneného motorového vozidla pokúsili vytrhnúť bankomat z podlahy,“ uviedla Vašková.

Bankomat sa im však ukradnúť nepodarilo. Jeho poškodením ale spôsobili škodu vo výške 1000 eur. Konaním páchateľov došlo aj k poškodeniu vchodových dverí obchodného domu, kde bola škoda predbežne vyčíslená na 3000 eur.

Podľa hovorkyne polícia sa prípadom intenzívne zaoberá. Na mieste boli zaistené veci, ktoré mali páchateľom napomôcť vykonať krádež a dnes sú už podrobené expertíznemu skúmaniu. „V súčasnosti sa snažíme získať k prípadu čo najviac informácii a podrobností, a preto prosíme aj občanov, ktorí si v noci na stredu všimli niečo podozrivé, čo by mohlo súvisieť s prípadom, nech to oznámia na známe telefónne číslo 158,“ uviedla.

Zvolenský vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre trestný čin krádeže v štádiu pokusu v súbehu s trestným činom poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM