Barbara Dallosová Správy

Kto bude bývať v časti SEVER sa rozhodne už onedlho: Pozrite, kedy a ako bude prebiehať žrebovanie!

Na severnom konci mesta vyrástli nové bytovky. O bývanie v novej časti mesta bol od začiatku nemalý záujem. Z takmer tristovky žiadostí mesto vybralo 73 žiadateľov. Ktorí z nich budú bývať sa rozhodne už onedlho. Pozrite, kedy a ako sa bude žrebovať...

Ilustračný obrázok k článku Kto bude bývať v časti SEVER sa rozhodne už onedlho: Pozrite, kedy a ako bude prebiehať žrebovanie!
Zdroj: Dnes24.sk

Len nedávno sme vás informovali, že mestu sa plánovaný úver, z ktorého chcelo dva novovznikajúce bytové domy odkúpiť, nepodarilo. Dôvodom bolo, že byty ešte neboli skolaudované. Čítajte TU. Pirmátor Peter Antal však uistil, že nájomcov by sa to dotknúť nemalo. ,,Byty si zoberie do prenájmu mesto a bude ich ďalej poskytovať do podnájmu obyvateľom, ktorí budú úspešní v žrebovaní," povedal pred časom.

Žrebovanie je za dverami

V súčasnosti už bytovky na konci mesta stoja a je čas nájsť im nových nájomcov. Kto sa nasťahuje do 48 bytov v dvoch bytovkách sa rozhodne už v stredu, 15. októbra. Hoci komisia do žrebovania posunula až 73 žiadateľov, o nové bývanie sa ich nakoniec bude uchádzať 71. Dvaja žiadatelia uviedli, že majú záujem len o 1-izbový byt, keďže tie v ponuke nebudú, žrebovania sa nezúčastnia.

Platí pritom pravidlo, že kto sa nedostaví, má smolu. Účasť na žrebovaní je totiž nutná. Ak sa žiadateľ nedostaví na žrebovanie a ak ani nikoho nesplnomocní, zo žrebovania bude vylúčený. Podmienkou je tiež záloha. Do žrebovania postupujú iba žiadatelia, ktorí zaplatili finančnú zábezpeku vo výške 615 eur.

Prvý vyžrebovaný to má najlepšie

Žrebovačka sa začne rukou primátora. Ten vyžrebuje prvého žiadateľa, ktorý bude mať právo vybrať si konkrétny byt. Prvý žiadateľ následne vyžrebuje ďalšieho žiadateľa, ktorý je oprávnený vybrať si byt zo zostávajúcich bytov. Žrebovanie takto bude pokračovať ďalej, kým všetky byty nebudú poznať svojich nájomcov.

Verejné žrebovanie sa uskutoční v Divadelnej sále Mestského kultúrneho centra o 13-tej hodine. Zúčastniť sa ho môžu nielen žiadatelia o byty, ale aj široká verejnosť.

S novými bytovkami bude mať mesto aj novú ulicu. Viete, ako sa bude volať? Čítajte TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM