Martin Károly Rôzne

Kto zaplatí sekeru?

Poslanci žiarskeho parlametu rozhodovali vo štvrtok 17. decembra ako zaplatia dlh Hokejového klubu /HK/ MšK vo výške cca 16 600 €.

Pred deiatimi dňami bola zverejnená informácia o tom, že HK minul o 16 600 € viac, ako bolo dohodnuté vo februári tohto roku, pri procese ukončenia jeho činnosti. Informáciu potvrdil aj je prezident Ján Víťazka /pozri video ziar24 z 9 decembra 2009 http://www.ziar24.sk/news.php?… /

Rokovanie poslancov na túto tému vo štvrtok prerástlo do vášnivej diskusie. Otázky sa týkali aj problematiky konkrétnej osobnej zodpovednosti za túto podlžnosť.

Primátor Černaj dokonca naznačil aj možnosť zániku Mestského športového klubu, respektíve jeho reštrukturalizáciu. „Zvolám všetkých prezidentov športových klubov a bude ma zaujímať ich názor a postoj k budúcnosti fungovania žiarskeho športu.“ potvrdil pre Žiar24 Černaj. „Chcem vyvolať diskusiu na túto tému.“ dodal.

Poslanci nakoniec schválili uznesenie, ktoré problematiku definitívne neuzavrelo. Žiadajú analýzy pre svoje budúce rozhodnutie. Chcú vedieť z akých zdrojov zaplatiť dlh, kto konkrétne je zodpovedný a kontrolou poverili aj kontrolórku mesta.

/mak/

Kto zaplatí sekeru?
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM