Martin Károly Rôzne

Kultúrne leto v Štiavnici rozbieha tento víkend festival Jazznica

Aj keď sa kultúrne leto v Banskej Štiavnici začalo už koncom mája, skutočná dávka divadelných predstavení, koncertov a výstav začína v tomto starobylom baníckom meste tento víkend.

Už v piatok, 2. júla sa v Kostole sv. Kataríny začne festival Jazznica. Počas troch dní čakajú obyvateľov mesta a jeho návštevníkov vystúpenia Dana Bártu & Robert Balzar tria, súboru TRIANGO a zoskupenia slovenských, poľských a francúzskych jazzmanov.

Neoddeliteľnou každoročnou súčasťou letných kultúrnych podujatí v Banskej Štiavnici sú Nočné divadelné prehliadky na Starom zámku. Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici spolu so skupinou historického šermu Bojník z Bojníc odštartuje v sobotu, 3. júla ich v poradí už 8. ročník.

Organizátori chcú do útrob zámku prilákať návštevníkov tajuplnou atmosférou nočných priestorov, zaujať ich napínavosťou deja divadelných scén, ale hlavne rozosmiať, či dokonca roztancovať.

Víkendovým podujatiam v B. Štiavnici predchádza vernisáž výstavy pedagógov Fakulty architektúry STU v Bratislave – Ústavu dizajnu s názvom Umenie v meste. Sprístupnia ju v utorok, 29. júna v SBM – Galérie Jozefa Kollára.

Výstavu k 110. výročiu založenia Mestského múzea v B. Štiavnici sprístupnia v stredu, 30. júna aj na Starom zámku. Interaktívna výstava spojená s možnosťou vyskúšať si starý spôsob písania, potrvá do konca septembra 2010.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM