Barbara Dallosová Krimi

Kým Žiarčania spali, v uliciach vyčíňali vandal aj zlodej: Pozrite FOTO zo záznamov kamier!

Mestskí policajti, ktorí mali nočnú službu, mali čo robiť. V priebehu niekoľkých hodín sa im vďaka kamerovému systému podarilo zaistiť hneď dvoch páchateľov. Každý pritom vyčíňal po svojom. Čítajte, čo sa dialo.

Ilustračný obrázok k článku Kým Žiarčania spali, v uliciach vyčíňali vandal aj zlodej: Pozrite FOTO zo záznamov kamier!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako pre portál Žiar 24 uviedol náčelník Mestskej polície v Žiari nad Hronom Róbert Šiška, v noci z utorka na stredu (15.7. – 16.7.), zalarmoval monitorovací kamerový systém políciu hneď dvakrát.

Tovar si strostlivo vyberal

V oboch prípadoch sa nočnej hliadke podarilo chytiť páchateľa. Prvým, ktorý zmobilizoval mestských policajtov, bol zlodej.

,,Krátko pred polnocou bolo nahlásené operátorom monitorovacieho kamerového systému na mestskú políciu že na Ulici. Dr. Janského, kde sa nachádza Retail box, pred predajňou obuvi neznámy muž niečo berie z regálov vyložených pred predajňou. Tie zrejme pracovníci predajne na noc zabudli vyložené vonku. Vyslaná hliadky ihneď prišla na miesto a podozrivého zaistila," opisuje prvý zásah Šiška. Podľa jeho slov bral páchateľ detské a dámske korkové sandále, pričom páry topánok si starostlivo vyberal.

Keďže muž nebol za posledný rok postihnutý za majektový delikt a škola nebola vysoká, obišiel len s pokutou. ,,Tovar musel samozrejme vrátiť späť do regálov. Tie sme dočasne zaistili na mestskej polícii, aby nelákali ďalších nočných nakupujúcich. Na druhý deň si ich prišli prevziať pracovníci uvedenej predajne," dodáva náčelník.

Writer v kapucni s písaním skončil

Pár hodín po dolapení zlodeja obuvi sa nočná hliadka chystala na výjazd opäť. Druhým úlovkom nočnej služby bol muž, ktorého nápisy „zdobia“ desiatky miest v žiarskych uliciach. Ten sa však zo svojho vyčíňania zrejme nevyvlečie len s pokutou.

V tejto istej nočnej službe bolo nahlásené, že po Ulici SNP smerom ku kockám sa pohybuje osoba s kapucňou na hlave a píše fixkou na sklenenú tabuľu pri predajni rybárskych potrieb a na stenu pri notárskom úrade. Operátor kamerového systému z dvoch rozlišných kamier priamo nasnímal túto osobu. Ďalej písal na plechový kryt elektrickej rozvodne na autobusovom nástupišti. Na miesto bola vyslaná hliadka, ktorá dotyčného zadržala po stotožnení s osobou na záznamoch," opisuje šéf mestských policajtov.

Prípad writera, ktorého nápisy „brčko“ a „stoner“ našli neskôr policajti i v iných častiach mesta, zrejme bude mať dohru.

,,Dennou službou bolo dodatočne zistených ďalších 25 veľmi podobných nápisov. Vždy šlo o oodobný nápis, akýsi podpis. Vždy to isté písmo, takou istou fixkou," hovorí Šiška s tým, že prípad mladého vandala žiarska polícia aj s dokumentáciou postúpi policajnému zboru ako podozrenie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci.

Obaja noční páchatelia boli odhalení práve vďaka kamerovému systému v uliciach mesta. Náčelník Mestskej polície tvrdí, že to len dokazuje, akým účinným nástrojom snímací systém je. ,,Tento systém neslúži len na to aby vyťahoval peniaze z vreciek nezodpovedných vodičov. Tieto prípady dokazujú, že dokážu odhaľovať aj závažnejšie skutky či majetkové delikty," dodal.

Pozrite si zábery zo záznamov kamier, na ktorých mladík píše po objektoch, i fotky následne zdokumentované Mestskou políciou, v našej fotogalérii.

foto: Mestská polícia Žiar nad Hronom

Žiarsky writer skončil v rukách polície: TAKTO na to šiel
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM