Zuzana Vajayová Futbal

Ladomerská Vieska od augusta s dvoma mužstvami

Od novej futbalovej sezóny plánuje Ladomerská Vieska prihlásiť do súťaže samostatné mužstvo mužov, ktoré by malo začať hrať v druhej triede. Paralelne pritom bude existovať súčasne Á-čko vytvorené fúziou so Žiarom nad Hronom.

„Z Ladomerskej Viesky máme avízo, že sa tam ide tvoriť mužstvo postavené z domácich hráčov,“ povedal konateľ futbalového klubu Žiar nad Hronom Ladomeská Vieska Martin Baláž. „Sú to otvorené veci, mužstvo môže fungovať ako žiarske B-čko alebo samostatne,“ pokračuje konateľ, ktorý zároveň vyvrátil fámy o tom, že zápasy mužov sa už budú hrať len na štadióne v Žiari nad Hronom. „Nemáme problém hrať v Žiari aj vo Vieske, tak ako to fungovalo doteraz,“ uzatvára Baláž.

Informáciu o nasadení nového mužstva mužov do súťaže potvrdil aj starosta obce Ladomerská Vieska Vladimír Baran: „V dedine je veľa mladých futbalistov, ktorí aktívne hrávajú v okolitých obciach. Tí za mnou prišli s iniciatívou založiť mužstvo, ktorú som podporil.“ Nový káder by mala zastrešovať organizácia TJ ČSAD Ladomerská Vieska, na ktorej čele stojí Ján Barniak. Ten je okrem iného i predseda výkonnej rady spojeného A-mužstva Žiar nad Hronom – Ladomerská Vieska: „Žiar bude hrať paralelne s druhým tímom,“ komentoval situáciu Barniak, pričom dodal, že tento čin môže do Viesky priviesť takmer každú nedeľu futbalový zápas: „Všetko je vec dohody,“ hovorí Barniak.

Ako sme už uviedli, nové mužstvo mužov bude zložené z futbalových nadšencov z Ladomerskej Viesky a začne hrať v druhej triede. Jej podmienkou nie je, aby sa do súťaže spolu s ním zapojila mládež alebo žiaci. Tento problém nastane až prípadným postupom do prvej triedy.

Jedným z iniciátorov pripravovaného projektu je odchovanec futbalu v Ladomerskej Vieske Marián Koka: „Už máme vyplnenú prihlášku, ktorú musíme do konca júna odovzdať na oblastnom futbalovom zväze.“ Nové mužstvo by sa tak malo v súťaži prestaviť už v auguste. Otázka hráčov je takisto zabezpečená a trénerskú taktovku bude mať podľa predbežných informácii na starosti Jozef Lepšík. „Patronát nad koordináciou mužstva prevezme pán Barniak a pán starosta,“ uzatvára Koka.

Autor: Katarína Pružinová Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM