Stanislav Černák Správy

Letecké dni vytasili ťahák ako hrom: Na oblohe nad Sliačom sa predvedie svetoznáma letka!

Jubilejný 5. ročník Sliačskych medzinárodných leteckých dní SIAF sa uskutoční už o 106 dní. Organizátori tejto veľkej udalosti zverejnili lákavý ťahák tohto obľúbeného podujatia. Koho uvidíme lietať na našej oblohe?

Ilustračný obrázok k článku Letecké dni vytasili ťahák ako hrom: Na oblohe nad Sliačom sa predvedie svetoznáma letka!
Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodné letecké dni 2015 sľubujú v dňoch 29. a 30. augusta 2015 bohatú účasť medzinárodne uznávaných akrobatických skupín či rôznorodú leteckú techniku. Vysoká úroveň profesionality, odhodlanie, nadšenie pre lietanie a špičková akrobacia – to je len stručná charakteristika talianskej akrobatickej skupiny Frecce Tricolori. Taliani sa na Sliač vracajú po dvoch rokoch.

„Vďaka nadštandardným vzťahom rezortov obrany Slovenska a Talianska sa po dvoch rokoch môže najväčšia letecká udalosť roka Medzinárodné letecké dni SIAF, opäť pýšiť účasťou svetoznámej akrobatickej skupiny Frecce Tricolori. V rámci MLD SIAF 2012 mohli návštevníci zažiť majstrovstvo talianskych pilotov na sliačskej oblohe. Svojimi formáciami a s vtipným komentárom jedného z členov, potvrdili svoje postavenie vo svetovom rebríčku akrobatických skupín,“ informovala Media manager SIAF Zdenka Sekerešová.

Taliansky národný tím, pýcha leteckej akrobacie, je známy po celom svete. Ich prestíž a popularita sú výsledkom dlhoročnej tradície. Piloti talianskej letky sú príkladom železnej disciplíny a tímového ducha. Každý pilot v leteckom akrobatickom tíme má jedinečný vzťah so svojím lietadlom, ktoré nikdy nevníma ako chladný, neživý nástroj, ale skôr ako verného priateľa, ktorý mu umožňuje predviesť aj tie najodvážnejšie akrobatické výkony a hrdo niesť taliansku vlajku na oblohe sveta.

Štandardná letecká šou, v podaní Frecce Tricolori, trvá v priemere 20 až 25 minút (v závislosti od poveternostných a bezpečnostných podmienok). Piloti so svojimi strojmi vytvárajú na oblohe rôznorodé variácie a manévre, pričom jednotlivé manévre a formácie majú svoje názvy, napr.: Srdce, Veľké jablko, Labuť či Arizona.

Špičková akrobatická skupina Frecce Tricolori je zložená z 11 strojov Aermacchi MB 339 / Pan. Frecce Tricolori.

Foto: SIAF

Frecce Tricolori sa po 2 rokoch vracajú na Sliač
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM