Barbara Dallosová Správy

Letný pavilón najprv otestujú žiarski hudobníci: Otvárať sa bude open-air koncertom

Stavba v centre mesta rástla niekoľko týždňov. Letný pavilón už stojí a jeho slávnostné predstavenie mesto avizuje už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Letný pavilón najprv otestujú žiarski hudobníci: Otvárať sa bude open-air koncertom
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Už niekoľko týždňov Žiarčania po ceste centrom vídajú rozmernú drevenú konštrukciu situovanú okolo fontány. Dizajnová stavba na Námestí Matice slovenskej je ďalšou v pláne pribúdajúcich oddychových zón v meste.

Termín sa posúval

Pavilón má obyvateľom poskytnúť priestor na trávenie času v teplých letných dňoch na horúcom námestí. Súčasťou neho budú premiestniteľné prvky pre deti, miesta na sedenie aj kontajnerová zeleň, ktorá má betónovú plochu zjemniť.

Čítajte tiež: Plánovaný pavilón na námestí zaťal do živého: Žiarčania rozdelení na dva tábory!

Prvý skloňovaný termín dokončenia pripadal na polovicu júna, neskôr sa posunul na júl. Teraz je vonku definitívny dátum, kedy mesto pavilón slávnostne uvedie do užívania – piatok 8. júla.

Otvoria kultúrou

Hoci pavilón má slúžiť v prvom rade na odpočinok počas letných dní na rozpálenom námestí, konať sa v ňom môžu aj rôzne akcie komunitného charakteru či kultúrne podujatia. O poskytnutie priestoru na organizáciu podujatia budú musieť záujemcovia požiadať mesto. To akciu povolí alebo nepovolí po posúdení.

Písali sme tu: Využitie pavilónu v centre Žiaru: Nebude sa tu len oddychovať

Ako v minulosti niekoľkokrát zdôraznila samospráva, pavilón má byť miestom, kde sa budú ľudia stretávať. V tomto duchu sa bude niesť aj otváračka spojená s koncertom lokálnych muzikantov. O 18:00 hod. tu v piatok vystúpi Banda Americano a Coquillette. Vstup na koncert je zdarma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM