Katarína Reiterová Kultúra

Leto nad Hronom: Toto všetko nás čaká počas prázdnin...

Počas tohtoročných letných prázdnin, presnejšie od 10. júla do 28. augusta si môžete vychutnať niekoľko zaujímavých kultúrnych podujatí v našom meste. Okrem City festu, to bude napríklad Banda Americano či Monkeys.

Ilustračný obrázok k článku Leto nad Hronom: Toto všetko nás čaká počas prázdnin...
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské kultúrne centrum v Žiari organizuje tohto roku podujatie pod názvom Leto nad Hronom. „Ako bude vyzerať Žiarske hudobné leto? Tentokrát prinesieme hudbu do vašich obľúbených podnikov. Lebo keď nepríde hora k Mohamedovi…,” povedal nám producent MsKC Janko Kulich a dodal, že je rád, že dokázali do projektu zatiahnuť 6 rôznych reštaurácií, podnikov, ktoré jednotlivé koncerty podporujú aj vlastnými zdrojmi, čo sa ešte nikdy nepodarilo.

Toto si nenechajte ujsť: Dievčenská kapela v Tulipáne

V rámci tohto projektu si môžete vypočuť žiarsku kapelu a jednu z najlepších rockabilly kapiel na Slovensku Bandu Americano, a to už 10. júla o 19.00 hodine v Reštaurácii Patriot v Žiari.

Dievčenská skupina z mesta Nováky Monkyes prinesie skvelú zábavu plnú energických cover verzií svetových hitov. Vypočuť si ich môžete 25. júla o 19.00 hodine v reštaurácii Tulipán. Janka Kulicha & Kolegium si budete môcť vychutnať 1. augusta o 19.00 hodine v hostinci Starý dvor. Chlapci si privedú aj hosťa, nový objav slovenskej hudobnej scény – Simonu Martausovú.

Núdzový východ aj Big band

Tešiť sa môžete aj na nové žiarske spevácke a muzikantské objavy Núdzový východ a Karolínu Kantorovú v spoločnom dvojkoncerte, a to 6. augusta o 19.00 hodine v hostinci U Vlada. 16. augusta vás zase čaká Bobova diéta a Devítka v reštaurácií Paluba I. taktiež o 19.00 hodine. V prvom prípade ide o špičku slovenskej folkrockovej scény a v tom druhom o z najväčších súčasných českých folkových hviezd.

Kultúrne leto v Žiari zavŕši koncert zvolenského Big band orchestra mladých muzikantov. Konať sa bude 28. augusta o 19.00 hodine v Kameneckej pivnici.

Kino na schodoch

V utorok, 27. júna o 20.30 hodine si bude môcť na schodoch MsKC pozrieť trpkú komédiu Vrásky z lásky, 24. júla v rovnakom čase dokument Absolventi – Sloboda nie je zadarmo. Opäť v utorok, 30. júla, to bude film Okresné přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka a 31. júla film Probudím se včera. Vždy o 20.30 hodine a zadarmo.

Foto zdroj www.mskcentrum.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM