Martin Károly Rôzne

Ľudia ukázali srdce a pomohli ťažko skúšanému Peťkovi (15): Peňazí sa vyzbieralo viac ako sa čakalo!

Drahá rehabilitačná pomôcka pre Peťka z Ladomerskej Viesky je už doma. Dojatá Katka, Peťova mama ďakuje všetkým, ktorí pomohli. Rehabilitačný bicykel môže výrazne zvýšiť kvalitu Petrovho života.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia ukázali srdce a pomohli ťažko skúšanému Peťkovi (15): Peňazí sa vyzbieralo viac ako sa čakalo!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Slzy nešťastia sa zmenili na dojatie nad láskavosťou ľudí. Pred vyše mesiacom sme vás informovali o ťažkom osude malého Peťka (15), ktorému pre tromi rokmi praskla cieva v mozgu a odvtedy je odkázaný na 24 hodinovú starostlivosť svojich najbližších. Viac TU: Peťkovi (15) sa po prasknutí cievy zmenil život: Rodina v slzách prosí všetkých o pomoc

Bicykel je už doma

Po medializácii sa ich situácia radikálne zmenila. „Rehabilitačný bicykel nám doviezli z Česka túto sobotu,“ hovorí šťastná matka Katka Gocníková. Bicykel je programovateľný a dokáže dokonca vyhodnocovať, do akej miery sa do činnosti zapájajú chlapcove svaly. (pozri fotogalériu)

Vďaka tomuto bicyklu sa môže predísť skracovaniu šliach, ubúdaniu svalovej hmoty. Petrovi by sa mal zlepšiť krvný obeh a celkový stav kostí.

Reakcie ľudú matku šokovali

Katku Gocníkovú najviac prekvapili pozitívne reakcie ľudí, ktorí sa im snažili pomôcť. „Až takú veľkú reakciu som určite nečakala. Prekvapilo ma ako sa ľudia zomkli a že náš osud im nebol ľahostajný,“ hovorí ďalej.

Spomína si aj na návštevu pána, ktorý sa nepredstavil. Po krátkej návšteve rodičom nechal doma obálku s peniazmi. „Suma ma šokovala, vybehla som von, ale ten pán tam už nebol,“ rozpráva ďalej Katka Gocníková.

Peniaze navyše

Rehabilitačný bicykel stál takmer 4000 eur. Rodine však ľudia poslali peniaze aj navyše. „Za tieto peniažky sme už objednali zdvižnú plošinu pred náš dom. Doteraz musleli byť na prenášanie Peťka na záhradu vždy dvaja, odteraz to zvládnem aj sama,“ hovorí s dojatím Katka Gocníková.

Všetkým dobrým ľuďom, ale aj nadáciám, ktoré nám pomohli zo srdca ďakujeme,“ odkazuje na záver šťastná matka s tým, že po tomto zážitku začala viac veriť v dobrotu a láskavosť ľudí.

Nový rehabilitačný bicykel pre Petra
2
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM