Barbara Dallosová Krimi

Ľuďom, ktorí sa snažia zachrániť ruiny hradu, sa naskytol smutný pohľad: Na toto sa ulakomil zlodej!

Združenie na záchranu hradu sa všetkými spôsobmi a prostriedkami snaží obnoviť významnú kultúrnu pamiatku nášho regiónu. Ako sa však ukázalo, niekto k ľudskej snahe nemá ani kúsok úcty.

Ilustračný obrázok k článku Ľuďom, ktorí sa snažia zachrániť ruiny hradu, sa naskytol smutný pohľad: Na toto sa ulakomil zlodej!
Zdroj: TASR

Dobrovoľníci zo Združenia na záchranu hradu Revište sa snažia o obnovu a rekonštrukciu tejto nehnuteľnej pamiatky. Ich snaha prináša ovocie, ruiny hradu sú totiž stále zaujímavejšími pre návštevníkov. K zvýšenému záujmu prispelo aj vybudovanie novej prístupovej cesty a náučného chodníka s názvom Majitelia hradu Revište, ktorý je určený najmä pre rodiny s deťmi. Niekoľko ďalších cieľov si združenie stanovila aj na začiatku tohto roka. Písali sme TU.

Nemilým prekvapením preto bola minulotýždňová krádež pokladničky určenej na dobrovoľné príspevky, ktorá bola umiestnená v areáli. ,,Spravili to násilím, nejakým silným železným náradím," podotkol predseda združenia Ratibor Mazúr s tým, že pokladnička chránená mrežou bola priskrutkovaná k drevenému pňu.

Združeniu tak vznikla škoda minimálne 200 eur, keďže práve toľko ho pokladnička stála. Navyše dobrovoľné príspevky využívalo združenie na pokrytie drobných nákladov, ktoré s opravou hradnej ruiny súvisia. Zlodej si na drzú krádež vybral čas len niekoľko dní pred podujatím Noc hradných zrúcanín, ktoré každoročne priláka množstvo návštevníkov.

Počas podujatia organizátori prišli aspoň s náhradným riešením, provizórnou pokladničkou, do ktorej mohli návštevníci prispieť. Mazúr hovorí, že vyzbierané peniaze použijú na nákup materiálu.

titul. foto: hrad Revište

Zlodeja nezastavilo ani to, že pokladnička bola pripevnená
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM