Barbara Dallosová Rôzne Správy

Lyžiarska sezóna na spadnutie: Novinky na svahoch okolo Žiaru

Prví lyžiari otestujú svah v Kremnických vrchoch už o pár hodín. S akými novinkami tento rok vyrukujú okolité strediská?

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarska sezóna na spadnutie: Novinky na svahoch okolo Žiaru
Zdroj: TASR

December píše svoje prvé dni a milovníci zimných športov už netrpezlivo čakajú na otvorenie lyžiarskych stredísk. Prvou lastovičkou v regióne bude tento rok stredisko SKI Krahule. To začne sezónu rekordne skoro, už prvým decembrovým víkendom. Večerným lyžovaním v piatok (2.12.) odštartuje na Krahuliach víkendový režim, ktorý potrvá až do Vianoc.

Stavili na údržbu

Minulý rok Krahule priniesli návštevníkom technickú novinku v podobe moderných bezdotykových turniketov. Tento rok stredisko veľké novinky nesľubuje a stavilo najmä na údržbu.

,,Novinky nemáme, ale absolvovali sme plánované generálne opravy, lanovka aj vleky prešli výmenou všetkých častí, ktoré bolo potrebné nahradiť, laná, ložiská, a podobne. Tento rok sme sa sústredili na tieto veci," vysvetlil Vladimír Urblík zo strediska SKI Krahule.

Na neďalekých svahoch na Skalke ešte presný termín otvorenia nie je známy. Ako ale informoval Peter Hyža zo Skalka arena, stredisko už zasnežuje a podrobnosti i cenníky na túto sezónu upresní včas pred otvorením.

Ranné lyžovanie i špeciálna škola

V najjužnejšie položenom stredisku na Slovensku, Salamandra Resort, sa chystajú spustiť sezónu v druhom decembrovom týždni. Ako avizovala obchodno-marketingová manažérka Petra Teplanová, tento rok pripravilo stredisko niekoľko noviniek.

Medzi nimi napríklad špeciálny balíček – Fresh Track. Ide o ranné lyžovanie na prázdnej zjazdovke ešte pred oficiálnym spustením lanovky so sprievodcom a raňajkami. Ďalšou novinkou v stredisku pri Banskej Štiavnici je lyžiarska škola pre deti a miesto pre začiatočníkov s vlastným s vlekom. Izolovaná lyžovačka má zabezpečiť bezpečnú lyžovačku a profesionálnu výučbu bez kolízií so skúsenejšími lyžiarmi a snowboardistami na zjazdovke, deťom ponúkne tiež animačný program.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM