Kremnica

Lyžiarska sezóna v kremnických vrchoch: Tieto novinky čakajú lyžiarov

Nové parkovisko, wifi zóna, nová požičovňa Apres-ski bar,detský Funpark - skikrosová a sánkarská dráha, či servis lyží. To sú novinky na lyžiarskych svahoch Skalky pri Kremnici a Krahúľ.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarska sezóna v kremnických vrchoch: Tieto novinky čakajú lyžiarov

Lepšie parkovanie a nové atrakcie na Skalke

Peter Hyža zo spoločnosti CLD, ktorá prevádzkuje lyžiarske stredisko Skalkaarena, označil za najväčšiu novinku nové parkovisko s kapacitou 150 miest. Ako ho doplnila Lenka Piliarová zo Skalkaareny, budúci týždeň by mal prebehnúť aj výrub stromov, teda parkovisko by malo byť hotové do začiatku sezóny. „Okrem toho sme zakúpili novú frézu, takže vždy, keď to bude potrebné, budeme si môcť upraviť príjazdovú cestu. Novinkou je aj vylepšenie osvetlenia a značenia v stredisku, nový Apres-ski bar, kde sa budú podávať nápoje a pizza, taktiež detský Funpark – skikrosová a sánkarská dráha,“ vymenovala.

Každý týždeň iný event

Skalkaarena tiež pripravuje na každý víkend tematické eventy, s ktorými chce začať už prvý decembrový týždeň. „Budú to detské, športové eventy, prípadne tiež gastroeventy ako napríklad zabíjačka,“ konkretizovala Piliarová.

S večerným lyžovaním túto sezónu stredisko nepočíta, namiesto neho by mali návštevníci využívať spomínaný Funpark. V prípade priaznivých podmienok budú mať k dispozícii celkom osem zjazdoviek, 14 bežeckých tratí a päť lanoviek a vlekov.

Krahule: Väčšia reštika, nový penzión a s WIFI

Prevádzkovateľ strediska SKI Krahule Vladimír Urblík považuje za najväčšiu novinku tohtoročnej sezóny pre návštevníkov drevenú rozhľadňu, z rozpočtu Mestských lesov Kremnica, ktorá sa nachádza v bezprostrednej blízkosti strediska. „Postavili sme nový penzión E so spomínanou požičovňou a servisom lyží. Na pravej zjazdovke bude nová tretia vetva zasnežovania. Jedno z parkovísk sme vyasfaltovali pre lepší prístup a pre lepšiu dostupnosť sme si tiež kúpili vlastný odhŕňač s posypom. Kapacitne väčšia je aj reštaurácia, a to o 60 miest,“ vymenoval novinky Urblík.

Návštevníci strediska sa budú môcť túto sezónu tešiť na tradičný karneval, zabíjačku na svahu a každú sobotu aj na diskotéku. V prípade priaznivých podmienok budú mať k dispozícii celkom tri zjazdovky, päť vlekov, z toho jeden detský a jednu štvorsedačkovú lanovku. Môžu využiť aj večerné lyžovanie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM