Martin Károly Kultúra

Mágia Harryho Pottera Banskej Štiavnici: Mesto zaplavia jeho učni

Historické mesto UNESCO prináša opäť niečo nové. Tentoraz najmä pre deti. Známa postava Harryho Pottera sa stala námetom pre ďalšie banskoštiavnické jarné kultúrne podujatie - Potteriádu. Uskutoční sa 3. a 4. mája.

Ilustračný obrázok k článku Mágia Harryho Pottera Banskej Štiavnici: Mesto zaplavia jeho učni
Zdroj: TASR

Program v historickom centre aj s vysvedčením

Podujatie bude zasadené do tajuplnej atmosféry, popretkávané kúzlami a mágiou. „Cieľom je účastníkov podujatia nielen zabaviť, ale vtiahnuť ich aj do deja prostredníctvom interaktívnych hier,“ informuje vedúci oddelenia kultúry, športu a mediálnej komunikácie na Mestskom úrade v B. Štiavnici Rastislav Marko.

Každý čarodejnícky učeň musí zdolať všetky úlohy, ktoré ho čakajú na fakulte Slizolinu, Bystrohavu, Byfľomoru a Chrabromilu. Každý študent si odnesie vysvedčenie z Rokfortskej školy mágie. Program osviežia vystúpenia detského divadla a kúzelníka.

Z európskych peňazí

Podujatie organizuje pre Mesto Banská Štiavnica spoločnosť Bojník v rámci projektu Podpora infraštruktúry cestovného ruchu štiavnického regiónu, podporeného zo zdrojov EÚ prostredníctvom Európskeho fondu regionálneho rozvoja (85 %), štátneho rozpočtu SR (10 %) a Mesta Banská Štiavnica (5 %).

Štiavnica sa otvára

Rodiny s deťmi môžu počas soboty navštíviť v turisticky atraktívnom meste aj výstavu Fenomém Merkur – pocta slávnej stavebnici (otvorené od 13.00 h do 17.00 h), svoje brány otvorí v jarnom režime aj stále populárnejšia Terra Permonia (13.00–17.00 h) a hlavnú sezónu odštartuje aj Slovenské banské múzeum, ktoré bude mať počas soboty otvorených všetkých sedem expozícií.

Množstvo akcií v regióne

Počas tohto víkendu sa organizuje v vývalom žiarskom okrese množstvo akcií. Pozrite si ich komplet v našom prehľade: Víkendová zábava v našich mestách. Tu je komplet prehľad

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM