Barbara Dallosová Kultúra

Máj sa bude nad žiarskym námestím týčiť už onedlho: Pozrite, čo ponúknu tohtoročné slávnosti

Stavanie vysokého stromčeka s vejúcimi stuhami ako symbolu jari je v aj v našom meste každoročnou tradíciou. Čítajte, kedy sa takzvaný máj zdvihne nad Námestím Matice slovenskej a aký sprievodný program nás tento rok čaká.

Ilustračný obrázok k článku Máj sa bude nad žiarskym námestím týčiť už onedlho: Pozrite, čo ponúknu tohtoročné slávnosti
Zdroj: TASR

Kedysi sa jarné stromčeky do prvomájového rána stavali pod oknami dievčat súcich na vydaj. V súčasnosti si už zrejme máloktorá slečna nájde pod oknom takýto symbol, jeden sa ale každoročne týči nad centrom mesta. Slávnosti spojené so stavaním mája sa v meste chystajú už na budúci týždeň.

Skoromájové slávnosti, ktoré organizuje žiarske MsKC, nás na námestí, ako obvykle, čakajú deň pred príchodom mesiaca lásky. Dvíhanie vysokého stromčeka bohato vyzdobeného pestrofarebnými stuhami začne 30. apríla o 15:30, už od desiatej doobeda ale budú námestie lemovať stánky s výrobkami remeselníkov. Tie si budete môcť zakúpiť počas celého priebehu osláv.

O 16:00 hodine to ožije aj na pódiu. A to, ako inak, na ľudovú nôtu. Program začne vystúpením obľúbeného folklórneho súboru Hron, žezlo preberie mužská spevácka skupina Sekera a roztomilou bodkou za programom na námestí budú detské súbory Hronček a Hroniarik.

Neskôr sa atmosféra slávností prenesie z námestia do hlavnej sály MsKC, kde o 20:00 hodine štartuje Skoromájová šláger veselica. Tá prinesie kopec skvelej zábavy s obľúbenými spevákmi a skupinami. Vystúpia Jadranka, Kora band a Heligónka Kysúc. Programom bude sprevádzať moderátor Stano Vitáloš.

Foto: ilustračné

Skoromájová veselica na žiarskom námestí sa blíži
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM