Barbara Dallosová Šport

Majstrovstiev na plátne sa v Žiari možno nedočkáme: V tejto dedine už od prvého zápasu!

Majstrovstvá sveta v hokeji Slovákov každoročne vyženú do reštaurácií, barov, či ulíc a námestí. Žiarske centrum mesta naposledy ožilo davom rozvášnených fanúšikov v roku 2012. Zisťovali sme, ako to bude tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstiev na plátne sa v Žiari možno nedočkáme: V tejto dedine už od prvého zápasu!
Foto: Peter Kováč / Zdroj: Dnes24.sk

Najväčší hokejový sviatok sa blíži. Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji štartujú už 1. mája. Dejiskom ich v poradí 79. ročníka bude tentoraz susedné Česko. Niekto napínavé zápasy sleduje radšej v pokoji na vlastnom gauči, množstvo fanúšikov sa ale práve v tomto období vydáva užiť si skupinové hokejové šialenstvo.

Od čoho to závisí?

My sme zisťovali, či budú môcť Žiarčania povzbudzovať našu reprezentáciu aj spolu na Námestí Matice slovenskej, ako tomu bolo pred pár rokmi počas finálových zápasov. Premietanie na plátne vtedy realizovalo žiarske MsKC. ,,Od prvého zápasu sledovanie na plátne neplánujeme, budeme ho ale určite zvažovať, ak postúpime do finále," vysvetlila riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová.

V obci si pozrú na plátne už aj prvý zápas

V neďalekej Janovej Lehote na postup Slovenska do finále čakať nebudú. Verejné premietanie na plátne už prvého zápasu, ktorý naši hokejisti odohrajú, avizovala starostka Božena Kováčová na svojom facebookovom profile. ,,Príďte povzbudiť našich chlapcov a zažiť príjemné posedenie s priaznivcami hokeja. Začíname už v nedeľu 3. mája 2015 v obecnom parku zápasom Slovensko – Bielorusko o 16:15 hod.," vyzvala obyvateľov starostka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM