Barbara Dallosová Šport

Majstrovstvá Slovenska dali zabrať: Aha, ktorá slečna medzi Žiarčanmi najviac zažiarila!

Boj o majstrovské tituly zaviedol karatistov žiarskeho klubu až na východ krajiny, do šarišského regiónu. My sme mali na prestížnom turnaji až 17 želiezok v ohni... Najviac šancí premenila jedna mladá dáma.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Slovenska dali zabrať: Aha, ktorá slečna medzi Žiarčanmi najviac zažiarila!
Zdroj: Dnes24.sk

Dejiskom stretnutia 833 pretekárov z 62 slovenských klubov sa 16.mája stala športová hala v Sabinove. Žiarčania, ktorí sa vybrali náš do prešovského kraja reprezentovať, museli prejsť nominačnými turnajmi. Majstrovstvá Slovenska v karate detí do 11 rokov sú postupovou súťažou, už samotná účasť je teda pre pretekárov veľkým ocenením.

17 žiarskych bojovníkov

Za karate klub MŠK Žiar nad Hronom si vybojovali účasť 17 talentov. Žiarske farby boli hájiť Alexandra Biela, Bibiana Černáková, Adam Dolnický, Ivana Gahírová, Timotej Gašpar, Karin Hanáková, Alexandra Kalamárová, Timea Kučerová, Tamara Martykánová, Nela Mladenovič, Viktória Pavlová, Luca Preisser, Šimi Sečkár, Viktória Snopková, Ester Šišková, Patrícia Vanková a Natália Volfová.

Hoci tento ročník majstrovstiev bol pre našich pretekárov menej úspešný ako minulý, napriek tomu sa nám podarilo získať viacero cenných umiestnení, čo nám v celkovom hodnotení úspešnosti klubov vynieslo pre tento rok 26.miesto.

Kto sa postaral o aký kov?

Najviac sa darilo talentovanej Ivke Gahírovej, ktorá získala v kategórií kumite ml. žiačky (8–9rokov +37kg) krásne 2.miesto a v kategórii kata ml. žiačky (8–9rokov) jej 3.miesto uniklo len o 1 zástavku.

Ostrieľaný Šimi Sečkár bojoval o trofeje v kategórii kumite ml. žiakov (8–9rokov –32kg) a v kategórii kata ml. žiakov (8–9rokov). V oboch kategóriách získal v silnej konkurencií 3.miesto a aj keď neobhájil vlaňajšie prvenstvá, opäť predviedol svoj talent, ktorým si už v minulosti získal rešpekt pred súpermi.

Ďalším úspešným pretekárom je Timo Gašpar, ktorý si ako začiatočník vybojoval v neľahkej konkurencii kategórie kata ml. žiaci (8–9rokov) pekné 3.miesto. Výsledky poctivého tréningu sa dostavili aj pri cieľavedomej Vike Pavlovej, ktorá sa v kategórii kata st. žiačky (10–11rokov) nedala zastrašiť konkurenciou a vybojovala 3.miesto.

V kategórii kumite st. žiačky (10–11rokov +40kg) si svojim výkonom vyslúžila 3.miesto aj Karin Hanáková. V kategórii karate agility v celoslovenskej konkurencii vybojovala 3.miesto aj šikulka Ester Šišková, ktorej ďalšie 3.miesto len veľmi tesne uniklo v kategórii kata st. žiačky (10–11rokov). Náš posledný bronz pridalo kumite družstvo ml. žiačok (8–9rokov) v zložení Ivka Gahírová, Natálka Volfová, Saša Kalamárová a Biba Černáková.

Prehry sú pre Žiarčanov výzvami

Medailová žatva žiarskeho klubu nakoniec priniesla 1 striebornú a 6 bronzových medailí. Tréner Miloš Víglašský turnaj hodnotí pozitívne a tvrdí, že prehry sú pre jeho zverencov rovnako dôležitým momentom, ako výhry.

,,Aj keď nie každý si priniesol domov medailu, podstatné je, že sa naše deti chcú venovať športu, ktorý ich baví a napĺňa radosťou a že dokážu už v tak mladom veku vnímať svoje prehry ako výzvu na svoje zlepšenie – a to je do budúcna to hlavné nielen v športovom karate ale aj v obyčajnom živote," podotkol tréner.

Čítajte tiež:

Naši opäť na medailovej žatve: Pozrite si mená Žiarčanov, ktorí sa podpísali pod zisk kovov

Talentovaná Žiarčanka víťazkou svetového pohára: Nina (14) to súperkám poriadne natrela

Foto: Karate klub MŠK Žiar nad Hronom

Zabojovať o trofeje vycestovali Žiarčania až do šarišského regiónu
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM