Martin Károly Basketbal

Malí žiarčania na favoritov súťaže nestačili

Basketbaloví mladší žiaci MŠK odohrali ďalšie zápasy majstrovstiev regiónu s najväčším favoritom na majstra Slovenska, s Prievidzou. V prvom zápase prehrali rozdielom 50-tich, v druhom až viac ako 70-tich bodov.

Prievidzu ešte do konca súťažného obdobia posilnil žiarsky najlepší hráč Jakub Kádáši, ktorý je tam na hosťovaní. Zúčastňuje sa tam aj na 2 tréningoch týždenne, čo je pre jeho basketbalový rast nesmierne dôležité. Priebeh obidvoch zápasov bol v podstate úplne rovnaký.

Hráči Prievidze jednoznačne dominovali vo všetkých herných činnostiach a boli fyzicky oveľa lepší, vyšší a dynamickejší. „A keďže našich mladších žiakov je len 8, vždy sa dopĺňajú staršími minibasketaba­listami a potom je tá fyzická prevaha ešte výraznejšia. Aj napriek tomu treba chlapcov za prvý zápas pochváliť. Všetci príkladne bojovali a uhrali prijateľný výsledok. V druhom zápase sa zranil náš najlepší hráč Koňarik a zápas sa v podstate len dohrával.“ komentuje zápas tréner žiarskych chlapcov, Miloš Slávik.

Výsledky:

1. zápas: MŠK BK Žiar nad Hronom – BC Prievidza mládež 22 : 76 Štvrtiny: 8:17, 4:29, 6:14, 4:16 Body: Koňarik 8, Kuchár 6, Rajnoha 6, Mihalka 2,

2. zápas: MŠK BK Žiar nad Hronom – BC Prievidza mládež 8 : 81 Štvrtiny: 2:15, 2:30, 2:12, 2:24 Body: Mihalka 4, Koňarik 2, Šarkozi 2,

Tréner : Miloš Slávik ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM