Martin Károly Kremnica

Maluchy zaplnili kremnické námestie

Kremnica 26. júna - Do Knihy slovenských rekordov pribudne nový zápis. Vytvorilo ho včera 154 majiteľov legendárnych poľských Fiatov 126, ktorí ich zaparkovali na zvolenskom Námestí SNP. Naraz trúbili tri minúty. Odtiaľ sa presunuli na Štefánikove ná

Po vytvorení rekordu sa kolóna týchto fiatov, známych aj ako maluchy, vydala na propagačnú jazdu zo Zvolena do Kremnice a späť. Obe mestá sú cieľom celosvetového zrazu týchto kedysi obľúbených vozidiel, z ktorých ich väčšina majiteľov rôzne upravili.

Väčšia časť programu trojdňového stretnutia sa bude odohrávať v autokempingu Neresnica vo Zvolene. Popri rôznych súťažiach si majitelia maluchov zo Slovenska, Maďarska, Poľska, Nemecka a ďalších štátov môžu otestovať svoje vozidlá a predviesť sa v jazde zručnosti.

Celosvetové zrazy maluchov začal po roku 2000 organizovať Zvolenčan Ľudevit Matuška. Je držiteľom troch certifikátov z Guinnessovej knihy rekordov. Jedným z nich je aj certifikát o najväčšom počte Fiatov 126 na jednom mieste. Svetový rekord 220 pojazdných áut, ich majitelia ich vo Zvolene na Námestí SNP zaparkovali počas stretnutie v roku 2004.

Zdroj: TASR Foto: Róbert Mutňanský

Maluchy zaplnili kremnické námestie
1
Galéria
Fiatky Kremnica
73
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM