Manažérky z Luny o zákulisí žiarskych svadieb: V trende je Candy Bar, živé kvety a najmä slovenská kvalita na tanieri
O tom, čo majú žiarski snúbenci najradšej na tanieri, na akú hudbu sa najlepšie zabavia, ale aj o bláznivých príhodách zo zákulisia žiarskych svadieb či osláv sme sa rozprávali so svadobnými manažérkami žiarskeho Hotela Luna Michaelou Varsovou a Paulínou Bielekovou.
Stretli ste sa už s požiadavkou na vyslovene tematickú výzdobu
sály?
Paulína Bieleková (PB): Luna je po rekonštrukcii známa svojou exkluzivitou a
priestormi, ktoré sú naozaj štýlové. Francúzsky vidiecky vintage štýl
v kombináciI s luxusnými tapetami a celkovou zladenosťou dekorácií už
nevyžaduje žiadne iné prvky. Naši svadobčania sa rozhodli prísť k nám
práve preto, čo robíme a ako to robíme. V rámci tematiky sa držia
atmosféry, akú priestory ponúkajú. Požiadavkám sa ale, samozrejme,
prispôsobiť dokážeme. Tento rok to bude napríklad pripravovaná špeciálna
kráľovská svadba, alebo uvoľnenejšia svadba zdobená lúčnymi kvetmi.
Romantika, tá sa k nám hodí.
Je v súčasnosti nejaký svadobný módny trend, ktorý chcú mať
na svojom ,,dni D“ všetci snúbenci?
PB: Otázka trendov je čím ďalej viac aktuálna. Snúbenci sledujú
magazíny, internet, čerpajú inšpiráciu a na stretnutí majú väčšinou
jasnú predstavu. Medzi nové trendy, ktoré začínajú hýbať svadobným
svetom, patria Candy Bar, živá kvetinová výzdoba a výzdoba zo zelených
rastlín, ktoré dodajú svadobnému stolu sviežosť a jedinečnosť. Tieto
služby poskytujeme sprostredkovane a spolupracujeme s floristkou, ktorá je
jednotkou v tejto oblasti. Do popredia sa dostávajú okrúhle, tzv. banketové
stoly a veľa svadobčanov vyhľadáva práve vintage štýl, v ktorom sme
v Lune doma.
Poriadna oslava má trvať aj poriadne dlho. Býva to
tak?
Michaela Varsová (MV): Najdlhšie trvajú jednoznačne stužkové. Študenti
mávajú špeciálny pohon, ktorý ich v tomto jednoznačne stavia na prvé
miesto (úsmev). Neskoré nočné, alebo skôr skoré ranné rozlúčky, sú
síce náročné a nekonečné, u nás sú však čašníci v plnom nasadení
a vždy po takýchto akciách začínajú pripravovať ďalšie nedeľné
podujatia. Väčšinou sú to detské akcie, tvorivé dielne alebo rodinné, či
detské oslavy.
Počas organizovania toľkých svadieb ste sa už zrejme stretli so
všeličím…
MV: Áno. Zo svadieb si spomíname najmä na jeden úplne špeciálny príchod
svadobčanov, ktorí sa dostavili na hostinu do Luny na ozajstnom veľkom
kamióne. Spôsobili tak zážitok nie len hosťom, ale aj verejnosti a nášmu
personálu. Z tanečnej zábavy nám utkveli v pamäti najmä príliš dobre
naladení členovia kapely, ktorí vďaka pohonným látkam hrali do tanca
o niečo svižnejšie, než mali (so smiechom).
Platí ešte v slávnostnom menu klasika, teda dva druhy mäsa a dva
druhy prílohy, alebo už snúbenci siahajú aj po niečom
inovatívnejšom?
PB: Jedlo je u nás doslova umením. V prvom rade dbáme na požiadavky
snúbencov, no často sa stáva, že si chcú naopak nechať poradiť a skúsiť
niečo nové. Vtedy dávame priestor nášmu šéfkuchárovi, ktorý starostlivo
vyberá jedlá a suroviny podľa dokonalej nadväznosti chutí, sezónnosti
surovín, či iných gastronomických zásad, do ktorých vidia len tí
skúsení. Možností je nekonečné množstvo a s jedlom sa dá krásne hrať.
Klasikou na svadobnom stole, ktorú len málokto vymení, je pravý slepačí
vývar s rezancami a čerstvou zeleninkou.
Ako dlho trvá, kým vyzdobíte sálu a prestriete napr. na svadbu a
koľko ľudí na tom pracuje?
MV: Vyzdobenie sály sa prispôsobuje vždy presným požiadavkám klienta
podľa náročnosti, prípadne iných okolností. A samozrejme, že dôležitú
úlohu hrajú ostatné akcie, ktoré sú organizované v tesnej blízkosti. Sú
dni, kedy na zdobenie sobotnej svadby máme vyčlenenú piatkovú noc, alebo jej
časť. Vtedy sa zapája naozaj celý tím, aby bolo ráno všetko tip top a
personál mohol dohnať spánok na nadchádzajúcu svadobnú veselicu. Detaily
zaberú najviac času, preto si nič nenechávame na poslednú chvíľu.
So snúbencami sa počas organizácie svadby stretnete
niekoľkokrát. Platí zaužívaná predstava, že nevesta má všetko
premyslené do detailov a ženích len prikyvuje?
PB: Nie sú všetci chlapi rovnakí. V tomto sa musím zastať tohtoročných
ženíchov, že vynakladajú naozaj badateľné úsilie smerom k dokonalej
spoločnej svadbe. Aj keď mužov najčastejšie zaujíma čo sa bude piť a či
toho bude určite dostatočné množstvo. Niektorí chlapi majú dokonca hlavné
slovo a o všetkom so mnou komunikujú výlučne oni. Pravdou je, že
rozhodovanie o farebnom prevedení a kvetinovej výzdobe má obvykle v rukách
nežnejšie pohlavie.
A čo hudobná produkcia? Zatancujú si Žiarčania radšej na
folklórnu nôtu, alebo preferujú skôr DJ-a?
MV: Na zábavu a hudobnú produkciu máme mnohé tipy, ktoré radi svadobčanom
prezradíme. Čo sa však týka hudby, najviac platí – sto ľudí, sto
chutí. Hlavne, aby bola stále dobrá zábava a hostia rozdiely medzi
interpretmi nepociťujú. Pozorujem ale stále väčší záujem o živé
kapely, ktoré vedia spraviť naozaj nezabudnuteľnú šou. Dnes je v móde
hlavne inakosť.
Vysoká kvalita služieb môže mnohým evokovať aj vysoké ceny. Je
svadba či oslava v Lune dostupná pre každého?
PB: Vieme, že ľudia sa k nám boja prísť, lebo očakávajú vysokú cenu.
Opak je pravdou, slávnostné menu vieme vyskladať maximálne podľa predstáv
klienta aj po finančnej stránke. Vždy hovorím klientom, aby sa nebáli
prísť, popozerať, povedať si predstavu a potom uvidia. Najlepšie je
dohodnúť si stretnutie vopred, na našich klientov si vždy radi nájdeme
čas. Vopred sa skontaktovať tiež môže zabrániť nepríjemnostiam, ako
obsadenosť sály v požadovanom termíne. A to či už ide o svadbu,
stužkovú, ale aj menšie oslavy ako birmovky, či kary. Naši klienti sú
spravidla spokojní, vždy nás veľmi poteší, keď potom ešte pošlú fotky
s ďakovaním za krásny deň strávený v Hoteli Luna.
(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.