Barbara Dallosová Tlačové správy

Manažérky z Luny o zákulisí žiarskych svadieb: V trende je Candy Bar, živé kvety a najmä slovenská kvalita na tanieri

O tom, čo majú žiarski snúbenci najradšej na tanieri, na akú hudbu sa najlepšie zabavia, ale aj o bláznivých príhodách zo zákulisia žiarskych svadieb či osláv sme sa rozprávali so svadobnými manažérkami žiarskeho Hotela Luna Michaelou Varsovou a Paulínou Bielekovou.

Ilustračný obrázok k článku Manažérky z Luny o zákulisí  žiarskych svadieb: V trende je Candy Bar, živé kvety a najmä slovenská kvalita na tanieri
Zdroj: Dnes24.sk

Stretli ste sa už s požiadavkou na vyslovene tematickú výzdobu sály?
Paulína Bieleková (PB): Luna je po rekonštrukcii známa svojou exkluzivitou a priestormi, ktoré sú naozaj štýlové. Francúzsky vidiecky vintage štýl v kombináciI s luxusnými tapetami a celkovou zladenosťou dekorácií už nevyžaduje žiadne iné prvky. Naši svadobčania sa rozhodli prísť k nám práve preto, čo robíme a ako to robíme. V rámci tematiky sa držia atmosféry, akú priestory ponúkajú. Požiadavkám sa ale, samozrejme, prispôsobiť dokážeme. Tento rok to bude napríklad pripravovaná špeciálna kráľovská svadba, alebo uvoľnenejšia svadba zdobená lúčnymi kvetmi. Romantika, tá sa k nám hodí.

Je v súčasnosti nejaký svadobný módny trend, ktorý chcú mať na svojom ,,dni D“ všetci snúbenci?
PB: Otázka trendov je čím ďalej viac aktuálna. Snúbenci sledujú magazíny, internet, čerpajú inšpiráciu a na stretnutí majú väčšinou jasnú predstavu. Medzi nové trendy, ktoré začínajú hýbať svadobným svetom, patria Candy Bar, živá kvetinová výzdoba a výzdoba zo zelených rastlín, ktoré dodajú svadobnému stolu sviežosť a jedinečnosť. Tieto služby poskytujeme sprostredkovane a spolupracujeme s floristkou, ktorá je jednotkou v tejto oblasti. Do popredia sa dostávajú okrúhle, tzv. banketové stoly a veľa svadobčanov vyhľadáva práve vintage štýl, v ktorom sme v Lune doma.

Poriadna oslava má trvať aj poriadne dlho. Býva to tak?
Michaela Varsová (MV): Najdlhšie trvajú jednoznačne stužkové. Študenti mávajú špeciálny pohon, ktorý ich v tomto jednoznačne stavia na prvé miesto (úsmev). Neskoré nočné, alebo skôr skoré ranné rozlúčky, sú síce náročné a nekonečné, u nás sú však čašníci v plnom nasadení a vždy po takýchto akciách začínajú pripravovať ďalšie nedeľné podujatia. Väčšinou sú to detské akcie, tvorivé dielne alebo rodinné, či detské oslavy.

Počas organizovania toľkých svadieb ste sa už zrejme stretli so všeličím…
MV: Áno. Zo svadieb si spomíname najmä na jeden úplne špeciálny príchod svadobčanov, ktorí sa dostavili na hostinu do Luny na ozajstnom veľkom kamióne. Spôsobili tak zážitok nie len hosťom, ale aj verejnosti a nášmu personálu. Z tanečnej zábavy nám utkveli v pamäti najmä príliš dobre naladení členovia kapely, ktorí vďaka pohonným látkam hrali do tanca o niečo svižnejšie, než mali (so smiechom).

Platí ešte v slávnostnom menu klasika, teda dva druhy mäsa a dva druhy prílohy, alebo už snúbenci siahajú aj po niečom inovatívnejšom?
PB: Jedlo je u nás doslova umením. V prvom rade dbáme na požiadavky snúbencov, no často sa stáva, že si chcú naopak nechať poradiť a skúsiť niečo nové. Vtedy dávame priestor nášmu šéfkuchárovi, ktorý starostlivo vyberá jedlá a suroviny podľa dokonalej nadväznosti chutí, sezónnosti surovín, či iných gastronomických zásad, do ktorých vidia len tí skúsení. Možností je nekonečné množstvo a s jedlom sa dá krásne hrať. Klasikou na svadobnom stole, ktorú len málokto vymení, je pravý slepačí vývar s rezancami a čerstvou zeleninkou.

Ako dlho trvá, kým vyzdobíte sálu a prestriete napr. na svadbu a koľko ľudí na tom pracuje?
MV: Vyzdobenie sály sa prispôsobuje vždy presným požiadavkám klienta podľa náročnosti, prípadne iných okolností. A samozrejme, že dôležitú úlohu hrajú ostatné akcie, ktoré sú organizované v tesnej blízkosti. Sú dni, kedy na zdobenie sobotnej svadby máme vyčlenenú piatkovú noc, alebo jej časť. Vtedy sa zapája naozaj celý tím, aby bolo ráno všetko tip top a personál mohol dohnať spánok na nadchádzajúcu svadobnú veselicu. Detaily zaberú najviac času, preto si nič nenechávame na poslednú chvíľu.

So snúbencami sa počas organizácie svadby stretnete niekoľkokrát. Platí zaužívaná predstava, že nevesta má všetko premyslené do detailov a ženích len prikyvuje?
PB: Nie sú všetci chlapi rovnakí. V tomto sa musím zastať tohtoročných ženíchov, že vynakladajú naozaj badateľné úsilie smerom k dokonalej spoločnej svadbe. Aj keď mužov najčastejšie zaujíma čo sa bude piť a či toho bude určite dostatočné množstvo. Niektorí chlapi majú dokonca hlavné slovo a o všetkom so mnou komunikujú výlučne oni. Pravdou je, že rozhodovanie o farebnom prevedení a kvetinovej výzdobe má obvykle v rukách nežnejšie pohlavie.

A čo hudobná produkcia? Zatancujú si Žiarčania radšej na folklórnu nôtu, alebo preferujú skôr DJ-a?
MV: Na zábavu a hudobnú produkciu máme mnohé tipy, ktoré radi svadobčanom prezradíme. Čo sa však týka hudby, najviac platí – sto ľudí, sto chutí. Hlavne, aby bola stále dobrá zábava a hostia rozdiely medzi interpretmi nepociťujú. Pozorujem ale stále väčší záujem o živé kapely, ktoré vedia spraviť naozaj nezabudnuteľnú šou. Dnes je v móde hlavne inakosť.

Vysoká kvalita služieb môže mnohým evokovať aj vysoké ceny. Je svadba či oslava v Lune dostupná pre každého?
PB: Vieme, že ľudia sa k nám boja prísť, lebo očakávajú vysokú cenu. Opak je pravdou, slávnostné menu vieme vyskladať maximálne podľa predstáv klienta aj po finančnej stránke. Vždy hovorím klientom, aby sa nebáli prísť, popozerať, povedať si predstavu a potom uvidia. Najlepšie je dohodnúť si stretnutie vopred, na našich klientov si vždy radi nájdeme čas. Vopred sa skontaktovať tiež môže zabrániť nepríjemnostiam, ako obsadenosť sály v požadovanom termíne. A to či už ide o svadbu, stužkovú, ale aj menšie oslavy ako birmovky, či kary. Naši klienti sú spravidla spokojní, vždy nás veľmi poteší, keď potom ešte pošlú fotky s ďakovaním za krásny deň strávený v Hoteli Luna.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Ako v rozprávke: Takto sa dokáže premeniť sála Hotela Luna pred slávnostným dňom
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM