Barbara Dallosová Kultúra

Máte plány na predĺžený víkend? Tipy zo Žiaru a okolia

Kalendár hlási príchod posledného aprílového víkendu. Vyberte sa na skoromájovú veselicu, na koncert, alebo sa usalašte v kine...

Ilustračný obrázok k článku Máte plány na predĺžený víkend? Tipy zo Žiaru a okolia
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Skoromájové slávnosti

piatok od 10:00 hod., Námestie Matice slovenskej, Žiar nad Hronom
Tradičné slávnosti v centre Žiaru nad Hronom, počas ktorých sa slávnostne zdvihne do výšky stuhami obvešaný máj. Jarmok remesiel bude na námestí rozložený už od desiatej rána, stavanie mája s programom štartuje o štvrtej popoludní. Vystúpia DFS Hronček pri CVČ, DFS Hroniarik pri ZUŠ ZSP, FS Hron a MSS Sekera.

ROZPRÁVKOLAND: Šmolkovia

piatok o 17:00 hod., SPSA EBG (Bývalý Dom kultúry, Námestie Matice slovenskej
Deväťdesiatminútová show najpopulárnejších modrých postavičiek na svete, ktorá už niekoľko desaťročí baví deti na celom svete.

Skoromájová oldies veselica

piatok o 18:00 hod., Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Skoromájové veselenie sa v piatok zo žiarskeho námestia presunie do MsKC. Hlavná sála ožije s obľúbenou skupinou Akropola a OLDIES DJom Bengálom.

KINOTIP: Chatrč

sobota o 19:30 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Filmová adaptácia knihy Williama P. Younga, ktorá oslovila milióny čitateľov po celom svete a mnohým z nich zmenila život. Láska a odpustenie, náročná cesta zmierenia a milosrdenstvo nakoniec prinesú radosť do duše otca, ktorý sa so stratou dcéry zmieri a vyrovná…

Gonsofus v Tvojom meste Tour

sobota o 21:00 hod., Kino Akropola, Kremnica
Medzinárodný hudobný projekt Gonsofus je výsledkom spolupráce dvojice Sasha Mamaev a Gábor Tokár. Skupina je známa pre unikátne, energické a živé koncerty, na ktorých iba oni dvaja ovládajú až desať hudobných nástrojov a prostredníctvom loopovania vytvárajú neuveriteľnú show so zvukom celého orchestra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM