Webnoviny - Rôzne

MEČIAR: My povieme pravdu, nemá ju kto iný povedať

Kremnické Bane 18. júla (WEBNOVINY) - Koalícia Smer-SD, ĽS-HZDS a SNS, ktorá vznikla po voľbách v roku 2006, urobila podľa šéfa ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara veľa prospešných krokov pre Slovensko, no v niektorých veciach aj pochybila. "V terajšej vl

SaS je zasa podľa šéfa ĽS-HZDS len reklamná agentúra, ktorej chýbajú prvky politickej strany. Kým bývalá vláda ponúkala študentom bezplatné štúdium, tí volili radšej legalizáciu drog," nechal sa počuť Mečiar. Pre ĽS-HZDS súčasná situácia dáva šancu na nový začiatok, keďže spoločnosť nemôže byť so súčasným stavom spokojná. „Budeme aj naďalej hovoriť pravdu o našej súčasnosti, lebo ju dnes nemá kto iný povedať,“ podotkol Mečiar.

Na vznik samostatnej Slovenskej republiky nadviazali všetky ďalšie slovenské vlády, aj keď časť vtedajšieho politického spektra v roku 1992 bojovala podľa Vladimíra Mečiara proti osamostatneniu Slovenska. Na čele tých pohybov bolo vtedajšie KDH, z ktorého vznikla dnešná SDKÚ. Ako Vladimír Mečiar upozornil, „terajšia premiérka (Iveta Radičová, pozn. redakcie) stála na čele nadácie financovanej aj zo zdrojov amerického finančníka Georga Sorosa, ktorý vložil vlastné prostriedky do volieb v roku 1998. Ďalšie roky boli poznačené týmito zahraničnými záväzkami, čo sa prenášalo aj v praktickej slovenskej politike,“ uzavrel Mečiar.

Tlačovú správu agentúre SITA poskytol riaditeľ Odboru verejnej mienky ĽS-HZDS Stanislav Háber.

Vladimír Mečiar Foto: SITA/Gabriel Lipták

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM