Barbara Dallosová Správy

Medveď pri Hornej Vsi? Starostka vydala rázne opatrenia, odvtedy sa po ňom vraj zľahla zem...

Stretnutiu s takýmto návštevníkom dediny by sa asi nepotešil nikto. O tom, že sa okolo blízkej obce potuloval dospelý medveď, sa starostka dopočula od muža, ktorý obrovské zviera videl.

Ilustračný obrázok k článku Medveď pri Hornej Vsi? Starostka vydala rázne opatrenia, odvtedy sa po ňom vraj zľahla zem...
Zdroj: TASR

O prípadoch, keď sa divé zvieratá dostanú na miesto, kam nepatria, by určite vedeli rozprávať kremnickí mestskí policajti, ktorí majú na konte už niekoľko prípadov takéhoto odchytu. Tentoraz sa návštevník z lesa objavil pri obci Horná Ves. A to rovno dospelý medveď.

Oznámenie o pohybe medveďa v blízkosti obce dostali od svedka na obecnom úrade. Najväčšiu slovenskú šelmu zazrel v relatívnej blízkosti od ľudských obydlí.

Radnica neveľkej dedinky medzi Žiarom a Kremnicou okamžite začala konať. Informáciu o neželanom návštevníkovi si obyvateli našli i na vchodových dverách. ,,Po odznámení, že v okolí obce sa pohybuje medveď, sme občanov informovali prostredníctvom obecného rozhlasu a tiež sme ich upozornili oznamom v úradných tabuliach, ktoré sme nalepili aj na vchodové dvere v činžiakoch," vysvetľuje starostka Simona Holicová.

Zatúlaný medveď podľa starostky našťastie žiadnemu obyvateľovi cestu neskrížil. ,,Túto skutočnosť mi zatiaľ nepotvrdil nikto z obce, ani sa nik nepochválil, že by medveďa videl," hovorí Holicová.

Horná vec síce leží v objatí Kremnických vrchov, prechádzajúci sa medveď je podľa slov starostky i v týchto končinách raritou. ,,V obci bývam 23 rokov a nepamätám si, že by sa takýto problém riešil. Starší obyvatelia obce si síce pamätajú, že občas medvede boli na Čertovom vrchu, ale nebolo to časté, skôr ojedinelé, a nikdy sa neriešilo napadnutie človeka medveďom," dodáva na záver starostka.

Čítajte tiež:

Keď to zbadal, ihneď začal točiť: Zdivočelé kozľa pri Kremnici pripomína kamzíka!

Dezorientovaná divá zver ohrozuje vodičov: Môže za to nový obchvat Žiaru?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM