Barbara Dallosová Správy

Mesto má v hľadáčiku ďalšie sídlisko: Veľký projekt na Pod vŕškoch

Etapa a Hviezdoška dostali svoje oddychové zóny. So sídliskom Pod vŕšky má mesto trochu iný plán.

Ilustračný obrázok k článku Mesto má v hľadáčiku ďalšie sídlisko: Veľký projekt na Pod vŕškoch
Zdroj: Dnes24.sk

Štyri oddychové zóny. To bol sľub radnice. Prvý zmodernizovaný priestor medzi panelákmi vyrástol ešte na jeseň v roku 2014 na sídlisku Hviezdoška, nasledovala oddychová zóna na Etape a pred pár mesiacmi pribudol v centre takzvaný letný pavilón.

Sídlisko za európske peniaze

Ako informoval vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, projekt sídliska Pod vŕšky je zatiaľ len na začiatku a v súčasnosti sa pripravuje projektová dokumentácia. Financie by podľa predstavy radnice mali plynúť z eurofondov.

,,Keď bude projektová dokumentácia hotová, tak bude projekt podaný v rámci výzvy na upravenie verejných priestorov. Rozhodli sme sa, že skúsime urobiť na Pod vŕškoch úpravu vnútroblokových priestorov z európskych peňazí," vysvetlil Baláž.

Novú tvár majú dostať dvory

Zatiaľ čo pri sídliskách Etapa a Hviezdoška šlo o výstavbu komplexov s športovými a relaxačnými prvkami, takzvané oddychové zóny, na Pod vŕškoch sa budú revitalizovať už existujúce dvory medzi panelákmi.

,,Jednotlivé dvory, teda tri vnútroblokové priestory, by mali byť upravené a zmodernizované. Pribudnú nejaké možnosti na šport, niečo ako menšie oddychové zóny, ale nie takého centrálneho typu ako je na Etape alebo Hviezdoške," priblížil Baláž. Ako dodal, projekt by mal byť hotový v prvom štvrťroku 2017.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM