Martin Károly Kultúra

Mesto poprialo jubilantom všetko najlepšie

V estrádnej sále Mestského kultúrneho centra(MSKC) sa 26. októbra konala udalosť s názvom „Ľudské cesty.“ Ako každoročne, aj teraz sa rozposlali pozvánky všetkým jubilantom nad 50 rokov. V sále účinkovalo viacero umelcov, ktorí dôchodcov dobre naladi

Akciu organizovalo mesto Žiar nad Hronom v spolupráci so žiarskym MSKC. Úvodné slovo mal primátor mesta Žiar nad Hronom Ivan Černaj, ktorý si pripil spolu so všetkými jubilantmi na ich zdravie a poprial im všetko najlepšie. Na javisku sa objavili žiaci žiarskej Základnej umeleckej školy – tanečný odbor, nástroje a spev pod taktovkou Zuzany Sýkoriakovej. Tá spolu so svojimi žiakmi doprevádzala žiarsky klub dôchodcov. Neskôr vystúpili detičky z materskej škôlky, Seniori optimisti a zlatým klincom programu bola speváčka Mária Velšicová. Počas vystúpenia si zaspievala moderátorka Silvia Hlôšková, bývalá riaditeľka Mskc, Ria Ferčáková spolu s jubilantmi pesničku na osvieženie.

Pozvanie som prijal a neľutujem. Vystúpenia sa mi veľmi páčili, som spokojný,“ takýmito slovami okomentoval udalosť Vladimír Šály. Obdivujem tých seniorov, čo sa takto aktívne venujú spevu a tancu. Samozrejme, najviac sa mi páčili detičky z materskej škôlky,“ skonštatovala Kristová.

Na akciu bolo pozvaných presne 481 seniorov. Tohto roku sa ich stretlo v estrádnej sále viac ako 300. Jubilantom praje všetko najlepšie aj redakcia žiar24.

Martin Prôčka

Junilanti
32
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM