Barbara Dallosová Správy

Mesto potešilo cyklistov: Komfort budú mať aj v centre mesta

Mesto sa zapája do Európskeho týždňa mobility a dňa bez áut. A to hneď niekoľkými spôsobmi.

Ilustračný obrázok k článku Mesto potešilo cyklistov: Komfort budú mať aj v centre mesta
Zdroj: TASR

V centre Novej Bane pribudli v týchto dňoch nové stojany na bicykle. Stojany, ktorými chce miestna samospráva vyjsť viac v ústrety cyklistom, sú len častou toho, čím sa Nová Baňa zapojila do Európskeho týždňa mobility a dňa bez áut.

Z mestskej kasy

Ako priblížila Viktória Valachovičová, mestská poslankyňa a predsedníčka komisie kultúry, vzdelávania, mládeže a športu pri mestskom zastupiteľstve v Novej Bani, stojany boli osadené na Námestí sv. Alžbety a na Námestí Slobody.

Ide o miesta, kde doteraz neboli a cyklistom chýbali. Iniciatíva osadiť ich vzišla podľa jej slov práve zo spomínanej komisie, mestský úrad zareagoval na podnet pozitívne a vyčlenil na ne aj finančné prostriedky.

Deti môžu prísť do školy aj originálne

Ďalšou aktivitou, ktorou v meste prispejú do týždňa mobility, je beh a prejazd cyklistov a detí ulicami Novej Bane. Ten je naplánovaný na stredu (21.9.) v podvečerných hodinách. Ako uviedla Valachovičová, bežcov čaká trasa dlhá 3,8 kilometra, cyklistov 10,8 kilometra. Organizátori nezabudli ani na najmenšie deti, vyšantiť sa budú môcť na uzatvorenom Námestí Slobody.

Vo štvrtok (22. 9.) čaká na deti základných a materských škôl súťaž v ekologickom príchode na vyučovanie. Zapojiť sa do nej môžu všetky deti, ktoré prídu do školy iným spôsobom ako autom. Aj takýmto spôsobom ich chcú motivovať, aby ekologicky chodili do školy po celý rok.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM