Aktualizované Erik Bojničan Správy

Mesto pripravuje trestné oznámenie: V pokladnici MŠK chýbajú desiatky tisíc eur!

Mesto Žiar nad Hronom podáva podľa radnice trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. V pokladnici MŠK totiž podľa mesta chýba nemalá čiastka. Konateľ spoločnosti Jozef Tomčáni včera podľa radnice odstúpil z funkcie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pripravuje trestné oznámenie: V pokladnici MŠK chýbajú desiatky tisíc eur!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V žiarskom Mestskom športovom klube sa podľa mesta pred časom konala finančná kontrola pokladnice, o ktorú požiadala ekonómka spoločnosti. Kontrola, ako uvádza radnica na svojom oficiálnom webe, preukázala, že je v pokladnici MŠK vykázaný schodok približne 23 000 eur.

Ako dnes na brífingu informoval primátor mesta Peter Antal, následne sa vykonala ďalšia kontrola za účasti viacerých kompetentných osôb, ktorá potvrdila zistenia prvej finančnej kontroly. „Včera, 9. marca, sa konalo Valné zhromaždenie MŠK, na ktorom sa vzdal funkcie konateľ spoločnosti Jozef Tomčáni,“ povedal Antal na portáli ziar.sk s tým, že novým konateľom sa stal Ján Žiak.

Rovnako sa podľa mesta akcionári na Valnom zhromaždení dohodli na dôkladnejšej kontrole v MŠK. „Aby sa táto vec dôkladne prešetrila, musíme podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa,“ uviedol ďalej primátor mesta, podľa ktorého sa Jozef Tomčáni vyjadril, že je ochotný sanovať stav pokladne.

„Táto situácia ma veľmi mrzí, verím, že neovplyvní činnosť MŠK,“ dodal na dnešnom brífingu primátor mesta Peter Antal.

Na otázku redakcie Žiar24 Jozef Tomčáni odpovedal, že sa necíti vinný a že je rád, že sa vec bude vyšetrovať, Trestné oznámenie podal v piatok 11. marca dopoludnia.

V rokoch 2013 a 2014 podľa Tomčániho slov fungovanie firmy opakovane kontrolovala hlavná kontrolórka mesta. „Vtedy žiadne nezrovnalosti nezistila,“ dodal Tomčáni.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM