Barbara Dallosová Správy

Mesto si posvietilo na cesty na Pod vŕškoch po necelom roku: Dodávateľ má na stole reklamáciu

Alternatíva k asfaltovej ceste, takzvaný emulzný náter, sa minulé leto stretol s nevôľou niektorých obyvateľov sídliska. Mesto sa po niekoľkých mesiacoch na cesty pozrelo opäť. Prehliadka ukázala dôvody na reklamáciu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto si posvietilo na cesty na Pod vŕškoch po necelom roku: Dodávateľ má na stole reklamáciu
Foto: Barbara Dallosová

Ako ešte pred letom uviedol primátor, do rozsiahlej opravy komunikácií na sídlisku Pod vŕšky sa mesto rozhodlo zainvestovať 30 000 eur.

Cesta potiahnutá náhradou asfaltového koberca už na prvý pohľad vyzerá trochu inak než štandardná asfaltka. Z toho zostali zmätení aj niektorí obyvatelia sídliska. Ako vtedy vysvetlil Ján Vinarčík z mestského úradu, primárnou úlohou akcie bolo zabrániť ďalšej erózii betónovej vozovky, čo sa aj dosiahlo. Benefitom alternatívnej technológie malo byť zhladenie celej vozovky.

Vzhľadom na to, že s takouto metódou úpravy vozoviek ešte v Žiari skúsenosť nemáme, mesto vtedy prisľúbilo, že na jar stav vozoviek skontroluje. ,,S pánom Vinarčíkom sme si prešli všetky dotknuté komunikácie, ukázal som mu všetky zistené nedostatky, ako odlúpenia a diery najmä v častiach komunikácií, ktoré tvoria križovatky. Ten moje pripomienky pretlmočil spoločnosti," priblížil poslanec za príslušný volebný obvod Milan Gocník.

Ako ďalej vysvetlil Gocník, šlo konkrétne o križovatku ulíc A. Štefanku a J. Kráľa a M. Benku a J. Kráľa, úsek pri pohostinstve U Suseda a úseky na uliciach M. Benku a A. Štefanku, kde je náter zodratý.

Na zasadnutí Mestského zastupiteľstva (23.4.) sa o vykonanú kontrolu a prípadné reklamácie zaujímala poslankyňa Stella Víťazková.

Ján Vinarčík z Odboru životného prostredia MsÚ jej potvrdil, že kontrola bola vykonaná v apríli. ,,Výsledkom kontroly je reklamácia cesty definovaná na na 500 metrov štvorcových. Bolo to v úsekoch, v ktorých sme to aj trochu očakávali, teda v najviac namáhaných miestach ako sú vjazdy do križovatiek. Dodávateľ reklamáciu akceptoval a mestu prisľúbil, že v prípade priaznivého počasia budú tieto miesta v dohľadnej dobre upravené," reagoval Vinarčík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM