Barbara Dallosová Správy

Mesto UNESCO takto bojuje o každého turistu: Aha, koľko tu denne nechávajú Blaváci

Nie je novinkou, že Štiavnica je obľúbeným turistickým miestom pre Slovákov. Obľúbená je najmä medzi západniarmi, ktorí tvoria polovicu ubytovaných návštevníkov. A čísla idú hore...

Ilustračný obrázok k článku Mesto UNESCO takto bojuje o každého turistu: Aha, koľko tu denne nechávajú Blaváci
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa slov Igora Kuhna, riaditeľa oblastnej organizácie cestovného ruchu je sila regiónu v spojení kúzelného mestečka, silnej kultúrnej ponuky a krásnej okolitej krajiny s tajchami. Zdá sa, že popularita štiavnických dovoleniek z roka na rok stúpa. Počet prenocovaných návštevníkov Banskej Štiavnice v roku 2013 medziročne narástol o 16 percent.

Pre rodinky aj cyklistov

„Staviame na skutočnosti, že Štiavnica má u Slovákov dlhodobo pozitívny imidž ako mesto, kde sa stále niečo deje. Radi tu vidíme rodiny s deťmi, ktoré tvoria 40 percent všetkých návštevníkov,“ podotkol Kuhn. Práve pre rodiny sú určené aj tohtoročné novinky – rodinná hra Veľké tajomstvá malého mestečka, či leták Rodinné menu, ktorý informuje o ponuke na slnečné aj upršané dni. Mesto pripravilo aj mapy s novými horskými cyklotrasami.

Koľko stojí deň v Štiavnici?

Cestovný ruch je pre Štiavnicu kľúčovým hospodárskym odvetvím. Priemerný denný výdavok návštevníka s prenocovaním je 53 eur, priamy prínos turizmu sa odhaduje na 3,4 milióna ročne.

O tom čo sa dá toto leto zažiť nielen v Štiavnici sa dočítate v článku: Veľký kalendár podujatí: Pozrite, čo všetko môžete zažiť v regióne počas leta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM