Barbara Dallosová Správy

Mestská polícia chce dať prácu štyrom ľuďom: S čím budú pomáhať mužom zákona?

Stav ľudí v radoch mestských policajtov je podľa ich náčelníka nedostačujúci. Pomôcť by mohol vznik chránenej dielne, v ktorej by našli zamestnanie štyria obyvatelia mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia chce dať prácu štyrom ľuďom: S čím budú pomáhať mužom zákona?
Zdroj: TASR

Mestská polícia (MsP) v Kremnici nemá stále naplnený plánovaný stav príslušníkov. Podľa jej náčelníka Romana Brhlíka to pociťujú napríklad pri konaní rôznych kultúrno-spoločenských akcií organizovaných mestom, keď majú mestskí policajti zvýšený výkon služby.

Ako vysvetlil, okrem kamerového systému disponuje MsP aj Pultom centralizovanej ochrany (PCO), na ktorý je v súčasnosti napojených viac než 50 objektov vrátane objektov mesta a organizácií zriadených mestom. V praxi to znamená, že okrem dvoch príslušníkov, ktorí tvoria hliadku, plní ďalší príslušník MsP funkciu stálej služby. Je tak operátorom kamerového systému, ako aj PCO, a zároveň vybavuje oznámenia. Ideálne by tak podľa Brhlíka bolo, keby MsP disponovala 14 príslušníkmi.

,,V súčasnosti je však ten stav minimálne o dvoch ľudí menej, ako by mal byť," podotkol Brhlík. Okrem náčelníka, ktorý vykonáva riadiacu a kontrolnú činnosť aj priamy výkon služby, má MsP 11 príslušníkov.

Situáciu by už čoskoro aspoň čiastočne mal zlepšiť vznik chránenej dielne, kde by mali byť zamestnaní štyria občania. ,,Teraz sme v štádiu, že nám bol schválený projekt na zriadenie chránenej dielne,„ uviedol Brhlík s tým, že títo zamestnaní však môžu vykonávať len funkciu operátora kamerového systému. ,,Operátora PCO, prijímanie oznámení a podobne, na to už tento človek nemôže byť,“ dodal náčelník MsP.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM