Samospráva

Mestské dotácie po novom: Spoločenstvá môžu žiadať aj peniaze na kamery!

Mesto zmenilo pravidlá poskytovania dotácií pre bytové spoločenstvá. Pozrite na aký účel a koľko vám mesto môže poskytnúť peňazí. Je čas na predloženie žiadostí!

Ilustračný obrázok k článku Mestské dotácie po novom: Spoločenstvá môžu žiadať aj peniaze na kamery!
Zdroj: Dnes24.sk

Dotáciu z tohtoročného rozpočtu mesta Žiar nad Hronom budú môcť po novom získať žiadatelia, ktorí sa zamerajú na ochranu a tvorbu životného prostredia, obnovu verejných priestranstiev a ochranu vonkajších priestorov bytových domov kamerovým systémom. Informuje hovorca mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž.

Oprávnenými osobami, ktoré o dotáciu z rozpočtu mesta môžu žiadať, sú bytové spoločenstvá so sídlom na území mesta a správcovia bytových domov. „Jednému žiadateľovi môže mesto poskytnúť na jeho projekt len jednu dotáciu, a to v maximálnej výške 70 percent predložených rozpočtových nákladov na projekt. Dotácia však nesmie byť vyššia ako 3319,39 eura,“ konkretizoval Ba­láž.

Predložené žiadosti bude prerokovávať komisia pre hodnotenie projektov, ktorá je zložená z poslancov Mestského zastupiteľstva (MsZ) a projektového manažéra mesta. „Jej odporúčania posudzuje primátor mesta, ktorý o poskytnutí dotácie rozhodne,“ objasnil Baláž. O prerozdelení financií z mestského rozpočtu budú členovia samosprávy rozhodovať po 28. februári.

Podmienky poskytovania dotácií upravuje novela všeobecne záväzného nariadenia, ktorú schválili poslanci MsZ vlani v novembri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM