Barbara Dallosová Samospráva

Mestskí poslanci odklepli zmeny v rozpočte: Na TIETO miesta v Žiari po novom potečú peniaze

Tretia zmena rozpočtu mesta na tento rok priniesla presun niekoľkých investícií. Čítajte, kam svojim hlasovaním poslali žiarski poslanci peniaze z mestskej kasy.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí poslanci odklepli zmeny v rozpočte: Na TIETO miesta v Žiari po novom potečú peniaze
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Zvýšenie základného imania mestských Technických služieb, vyčlenenie prostriedkov na rekonštrukciu cesty na ulici Štefana Moysesa či presun prostriedkov na projekty energetických úspor v mestských objektoch dnes žiarski mestskí poslanci schválili v tretej zmene rozpočtu mesta na rok 2015.

Známa žiarska ulica dostane novú tvár

Navýšenie základného imania mestskej spoločnosti Technické služby o 60 000 eur súvisí podľa primátora Petra Antala s presunom peňažných prostriedkov na dovybavenie športovej haly technickým zariadením.

Čítajte tiež: Žiarska športová hala na nepoznanie: Práce finišujú, maká sa aj cez víkendy, stihne sa termín? FOTO

Na rekonštrukciu a rozšírenie cesty na ulici Štefana Moysesa pôjde 28 000 eur, pričom mesto na tento účel využije aj prostriedky, ktoré získalo odpredajom pozemkov. ,,Chceme ich presunúť na opravu spodnej časti ulice Štefana Moysesa (od predajne Jednoty po býv. pioniersky dom – pozn. redakcie). Tá je v dosť zlom stave, ide sa robiť rekonštrukcia," uviedol pred časom pre portál Žiar 24 vedúci kancelárie primátora Martin Baláž. Termín, kedy by sa mohli Žiarčania tešiť z vynovenej ulice zatiaľ Baláž nekonkretizoval, ubezpečil však, že ak by sa s prácami začalo, určite by boli hotové do zimy.

Vynovená má byť plaváreň i MsKC

Poslanci v rozpočte odsúhlasili aj zvýšenie výdavkov na projekty energetických úspor v mestských objektoch, a to presunom prostriedkov vyčlenených na kúpu nového auta v sume 30 000 eur a rekonštrukciu budovy mestského úradu vo výške 40 000 eur. Písali sme TU.

,,Do 31. augusta je možné meniť kapitálový rozpočet a vedenie mesta zvážilo, že chceme ísť do niektorých projektov, na ktoré predpokladáme, že výzvy prídu v najbližšom čase. Dovtedy však musíme mať pripravené projektové dokumentácie," vysvetlil primátor s tým, že ide hlavne o projekty Mestského kultúrneho centra a krytej plavárne.

Tieto dve budovy sú podľa jeho slov jedny z najväčších vo vlastníctve mesta, pričom sú energeticky veľmi náročné. Antal priblížil, že mesto si dalo na budovy vypracovať energetické audity, pričom nasledovať bude vypracovanie projektov. Samospráva sa totiž chce na projekty energetických úspor týchto budov uchádzať o prostriedky z eurofondov, keďže z vlastných zdrojov by takého investície nezvládla.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM