Martin Károly Rôzne

Mestskí úradníci sa dnes zmenili na údržbárov

Žiar nad Hronom 23. septembra - Už dnes popoludní zamestnanci žiarskeho mestského úradu vymenia počítače a papiere za štetce a iné nástroje a pomôžu s údržbou verejných detských ihrísk. Takýmto spôsobom sa zapoja do Dní jesennej čistoty, ktoré v mest

Počas Dní jesennej čistoty sa Žiarčania zbavujú veľkorozmerného odpadu a dávajú si do poriadku vlastné pivnice, garáže i iné priestory. Zamestnanci samosprávy chcú preto zreparovať ihriská, ktoré patria mestu, no slúžia širokej verejnosti.

Úradníci môžu takýmto spôsobom dokázať, že vedia pracovať nielen s číslami a nariadeniami, ale mestský majetok dokážu zveľaďovať aj vlastnými rukami,“ podotkol primátor mesta Ivan Černaj. Okrem toho mestskej pokladnici ušetria pár eur, pretože údržba ihrísk od externej firmy by stála minimálne 1000 eur.

Žiarska samospráva chce v podobných aktivitách pokračovať aj v budúcnosti. „Dni čistoty organizujeme dvakrát do roka. V meste je mnoho vecí, ktoré treba opraviť, vyčistiť a dať do poriadku, čiže sa nebojím, že by sa naši ľudia nemali v čom realizovať,“ dodal Černaj.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM