Barbara Dallosová Správy

Mestský poslanec Ivan Petráš: Tieto miesta v Kremnici mám rád

V ktorých kútoch nášho regiónu sa najlepšie cítia známe tváre? Vášnivý turista, športovec, člen horskej služby a súčasne kremnický poslanec Ivan Petráš nám prezradil, kde v našom okolí najradšej trávi svoj voľný čas.

Ilustračný obrázok k článku Mestský poslanec Ivan Petráš: Tieto miesta v Kremnici mám rád
Zdroj: Dnes24.sk

Aj v horách sa rieši politika…

Srdce člena horskej služby Ivan Petráš nezaprie. Vrchy okolo Kremnice sú jeho druhým domovom v lete i v zime. ,,Teraz v lete je mojím obľúbeným stredisko CR Skalka v 1260 m.n.m. a športové aktivity ktoré je tam možné vykonávať (napr. In-line dráha a koliečkové lyže). Rád chodím smerom na obec Nevoľné, srdcovkou v lete je Kremnický štós (alebo štít) a nádherné pohľady na Štiavnické vrchy. Navštevujem aj chatu Hostinec, stretáva sa tam veľa ľudí podobných záujmov a často sa tam rieši aj regionálna politika VÚC BB,“ hovorí s úsmevom.

Na Cabanku najradšej sám

,,V zime je to určite bežkovanie na dobre upravenom Severnom okruhu Bielej stopy, kde mám najradšej oddych na chate Cabanka a v jej okolí s výhľadom na Krížnu. Sneh je tam často až do mája, tam chodím uzatvárať zimnú sezónu. Najradšej sám,“ priznáva Petráš.

Na otázku, ktoré miesto je jeho srdcovou záležitosťou, odpovedá jednoznačne: ,,Je to práve okolie spomínanej chaty Cabanka. Tam sa často vraciam najmä v zime za dobrých snehových podmienok Či už bežkách, na ski-alpoch, alebo len tak na pešo. Podľa aktuálnych podmienok a upravenosti bežeckých tratí.“

Člen horskej služby športovať ,,musí“

Ku športu má Ivan Petráš blízko a čas si na ne nájde aj napriek zaneprázdnenosti. ,,Snažím sa športovať tak ako čas a povinnosti v práci dovolia. Hlavne v zime, je to „jednoduchšie“ aj preto, lebo ako člen horskej služby jednoducho musím." vysvetľuje so smiechom. ,,V zime ako dobrovoľníci slúžime na Skalke pre zjazdárov, bežkárov, turistov a preto tam trávim počas služby celé víkendy od piatku večera až do nedele a samozrejme na lyžiach,“ opisuje svoje zimné aktivity.

Ani mesto mu nie je cudzie

Hoci Ivan Petráš je vo svojom živle práve v prírode, nepohrdne ani prechádzkou mestom. ,, Mám rád aj pekné a zaujímavé miesta priamo v Kremnici. Dajú sa tu stráviť príjemné nedeľňajšie prechádzky. Rozhľadňa na Kalvárii, Štefánikovo námestie a uličky v okolí, hlavne smerom na „ROH – Toliar“, to sú krásne miesta,“ vymenúva Petráš na záver svoje obľúbené zákutia v Kremnici.

Fotky zo súkromného archívu Ivana Petráša si pozrite v našej fotogalérii.

O obľúbených miestach žiarskych mestských poslancov sme už písali: Poslanec a lekár Richard Rišňovský: Toto sú moje obľúbené miesta v Žiari!

Mestský poslanec Ivan Petráš a jeho obľúbené miesta v okolí Kremnice
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM