Barbara Dallosová Správy

Mimoriadna tlačovka s ministrom: Cestu pri Kremnici si beriem pod patronát, VIDEO

Hlavný ťah pri Kremnici odstavila voda po silnej búrke. Na mieste bol minister dopravy, ktorý prehovoril o ďalšom osude frekventovaného úseku.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadna tlačovka s ministrom: Cestu pri Kremnici si beriem pod patronát, VIDEO
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Cestu prvej triedy cez obec Kremnické Bane, podmyla prívalová voda po intenzívnom daždi. Úsek dlhý 600 metrov polícia úplne uzavrela v oboch smeroch.

Informovali sme vás tu: Voda odrezala známu cestu: Kremnické Bane neprejazdné z oboch strán!

Ako informovala SSC, cesta bude až do odvolania uzavretá pre všetku dopravu, nie je totiž možné použiť žiadne dočasné riešenie na spevnenie cesty.

Písali sme v článku: Čo s odstavenou cestou na Kremnických Baniach? Projekt je pripravený už roky

V utorok (2.8.) Kremnické Bane navštívili minister Roman Brecely, štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Viktor Stromček a generálny riaditeľ Slovenskej správy ciest (SSC) Roman Žembera.

,,V tejto chvíli len ťaháme líšku za chvost a hasíme problémy, ktoré sa tu dlhodobo neriešili. V tejto chvíli neviem povedať, ako bude vyzerať samotný režim dopravy v tomto úseku. Neviem si predstaviť, že by sme v tomto úseku obmedzili, resp. úplne uzavreli cestu pre osobné autá," uviedol minister Brecely na tlačovej konferencii priamo na Kremnických Baniach.

Podľa vyjadrení štátneho tajomníka Viktora Stromčeka ukážu viac aj geologické prieskumy. ,,V prípade, ak to podmytie bude výrazne väčšie, nemôžeme si dovoliť to riziko, pustiť autá na túto cestu, aby sa stalo nejaké nešťastie. Naopak, ak to bude možné z hľadiska statického, budeme sa snažiť čo najskôr aby sa mohli vrátiť aspoň osobné autá a aby tí ľudia žijúci v tomto regióne boli čo najmenej ovplyvňovaní," skonštatoval Stromček.

Celé vyjadrenia a záznam z tlačovky si pozrite ako prví v priloženom VI­DEU!

Čítajte tiež:

Meteorológovia o lejaku na Kremnických Baniach: Padol smutný rekord?

Zábery plné hrôzy: Hasiči v okrese v akcii!

VIDEO: Mimoriadna ministerská tlačovka na zničenej ceste pri Kremnici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM