Iné športy

Mimoriadny úspech Milana Laurova (14): Nominoval sa na majstrovstvá sveta!

Mladý Žiarčan, Milan Laurov zahviezdil v 1. kole Slovenského pohára starších dorastencov a juniorov v karate. Svojim výkonom sa nominoval na majstrovstvá sveta starších dorastencov dorastencov a juniorov, ktoré sa budú konať začiatkom novembra v Španielsku.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadny úspech Milana Laurova (14): Nominoval sa na majstrovstvá sveta!
Zdroj: Webnoviny.sk

Pozornosť žiarskeho tímu Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom sa sústredila najmä na kategóriu športový zápas starších dorastencov do 57 kg, kde štartoval Milan Laurov, ktorý vďaka úspechom na domácich i zahraničných nominačných turnajoch, bol najhorúcejším adeptom na nomináciu na majstrovstvá sveta v tejto kategórii.

V tej istej kategórii prvý krát nastúpil aj ďalší žiarsky pretekár Michal Výrostko. Chalani prišli na turnaj poriadne pripravení, čo sa prejavilo vo vyraďovacích kolách, kde svojim súperom nedali šancu a postupne si kliesnili cestu do finále. Finále sa nakoniec nieslo v žiarskych farbách. Vyrovnaný súboj nakoniec najtesnejším výsledkom vyhral Michal, no pre Milana druhé miesto znamenalo nomináciu na majstrovstvá sveta.

V dievčenskej kategórii starších dorasteniek do 54 kg sme mali Dominiku Veisovú a Ninu Jelžovú, ktorá ešte tento rok bude zápasiť v mladších dorastenkách, no turnaj umožňoval ostaršenie a štart vo vyššej vekovej kategórii. Nina sa starších súperiek nezľakla a nakoniec sa prebojovala až do bojov o medailu. V boji o tretie miesto však svojej súperke nestačila. Z druhej strany vyraďovacieho pavúka sa veľmi peknými výkonmi prebojovávala Dominika. Jej skvelú formu potvrdil hlavne semifinálový boj, kde nastúpila proti najúspešnejšej pretekárke z tejto kategórie – reprezentantke Slovenska. Dominika koncentrovaným výkonom nakoniec veľmi ťažkú súperku zdolala a dostala sa tak do finále, kde pokračovala v nasadenom tempe a nakoniec celú kategóriu vyhrala.

Posledným štartujúcim žiarčanom bol Rastislav Štyriak, ktorý nastúpil v kategórii starších juniorov do 68 kg. Rasťo sa prebojoval až do finále, no tu na skúsenejšieho slovenského reprezentanta už nestačil a tak uzavrel zbierku medailí striebrom.

Vystúpenie našich pretekárov na tomto turnaji bolo viac než úspešné a opäť svedčí o skvelej práci na tréningoch. Nominácia Milana Laurova na juniorské majstrovstvá sveta je určite veľkou motiváciou pre ostatných členov klubu a svedčí o tom, že aj malé kluby vedia robiť veľké výsledky.

Mgr. Ľubomír Striežovský
tréner Karate klub MŠK Žiar nad Hronom
www.karatezh.sk

Karatze Galanta
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM