Martin Károly Iné športy

Mimoriadny úspech žiarskej výpravy: Karatisti priniesli tri majstrovské tituly!

O ďalší veľký úspech sa postarali žiarski karatisti MŠK. V záverečnom kole stredoslovenského pohára v Žiline si okrem titulov vybojovali desiati karatisti aj nominácie na Majstrovstvá republiky. Žiarsky klub skončil v celkovom hodnotení na 4. mieste. Bojovalo 53 klubov.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadny úspech žiarskej výpravy: Karatisti priniesli tri majstrovské tituly!
Zdroj: Dnes24.sk

Zvládli silnú konkurenciu

17. apríla 2013 sa v Žiline konalo záverečné kolo Pohára Stredoslovenského zväzu karate spojené s turnajom Grand Prix Žilina. V jednotlivých kategóriách nastúpilo 502 pretekárov z 53 klubov zo Slovenska, Čiech a Poľska.

Turnaj bol pre vekové kategórie do 14 rokov zároveň nominačným turnajom na majstrovstvá republiky. Naši karatisti z MŠK Žiar nad Hronom opäť zabojovali a v celkovom hodnotení klubov po troch kolách sa umiestnili na 4. priečke.

V disciplíne súborné cvičenia kata sa nám najviac darilo v najmladšej vekovej kategórii 5–7 rokov,“ hovorí tréner Žiarčanov, Ľubomír Strižovský. V chlapcoch si bronz vybojoval Šimon Sečkár. V dievčatách nenašla premožiteľku Ester Šišková, ktorá si okrem veľkého pohára odniesla domov aj titul Majsterky Stredoslovenského zväzu karate.

Trofeje ako na bežiacom páse

Obaja naši najmenší pretekári bodovali aj v športovom zápase kumite. Ester skončila strieborná a Šimon sa tentoraz prebojoval až k titulu Majster Stredoslovenského zväzu karate, keď porazil všetkých svojich súperov.

V mladších žiakoch nad 35 kg sa darilo Romanovi Debnárovi, ktorý našiel premožiteľa až vo finále a skončil tak na striebornej priečke. V starších žiakoch do 40kg pekne zabojoval Erik Sklenka, ktorý skončil bronzový. V tej istej kategórii sa Zdenko Vanka prebojoval až do finále, kde nakoniec skončil strieborný.

Michal Výrostko: Majstrom Stredoslovenského zväzu karate

V dorasteneckých kategóriách medailová žatva pokračovala. V kategórii mladšie dorastenky sa umiestnili na treťom mieste obe naše pretekárky Nina Jelžová a Dominika Veisová. V mladších dorastencoch si pekne poradil aj s medzinárodnou konkurenciou Michal Výrostko, ktorý nedal súperom šancu a tak sa stal Majstrom Stredoslovenského zväzu karate. Medailovú bilanciu 3–3–5 ukončil bronzom Milan Laurov v kategŕii starších dorastencov.

Kvalitné podmienky na tréning

Naša výprava na tomto turnaji bola veľmi úspešná aj vďaka tréningovým podmienkam, ktoré nám vytvára ZŠ na Jilemnického ulici v Žiari nad Hronom. Chcel by som touto formou upozorniť na možnosť venovať sa športu na vysokej úrovni prostredníctvom športových tried /karate, atletika, cyklistika, športová streľba, volejbal – dievčatá, stolný tenis, biatlon, futbal, hokej/, ktoré sa budú otvárať aj v budúcom školskom roku na 4. ZŠ,“ uzatvára Striežovský

www.karatezh.sk

Mimoriadny úspech žiarskej výpravy: Karatisti priniesli tri majstrovské tituly!
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM