Martin Károly Iné športy

Mimoriadny úspech žiarskych cyklistov: Kadeti sú majstri Slovenska!

Prvou majstrovskou disciplínou, ktorá sa išla v tomto roku, boli obnovené Majstrovstvá SR v časovke družstiev mládeže. Žiarčania hrali prvé husle.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadny úspech žiarskych cyklistov: Kadeti sú majstri Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

Šampionát v časovke družstiev sa konal 15.júna 2013 v Tepličke nad Váhom a jeho organizátorom bol Cyklistický spolok Žilina. Pretekalo sa na okruhu 7000 metrov dlhom s nájazdom v dĺžke 1000 metrov v priemyselnej zóne okolo firmy KIA. Obec Teplička nad Váhom pripravila pretekárom dôstojné prostredie na pretekanie a aj počasie cyklistom tentokrát prialo.

Mladší žiaci s bronzom

Družstvá mladších žiakov tvorili dvojice a kategórie starších žiakov, kadetov a juniorov štvorice. V kategórii mladších žiakov, ktorí absolvovali časovku na 9 km sa víťazmi stali časom 13:58,9 cyklisti CyS Žilina Dávid Sikora s Jakubom Hodásom. Po bojovnom výkone si bronz odniesli Žiarčania Matúš Černek s Tomášom Kamenským.

Starší žiaci: Striebro a bronz

Aj v kategórii starších žiakov, ktorí absolvovali časovku na 23km putovalo víťazstvo do Žiliny zásluhou štvorice Štoček, Blaško, Michalička a Kurnický. Víťazné družstvo dosiahlo čas 0:33:06,5 hod. Striebro putovalo do Žiaru zásluhou družstva v zložení Jakub Varhaňovský, Lukáš Lajtoš, Adam Foltán doplnené Martinom Chrenom z CK Olympik Trnava. Aj bronz putoval do Žiaru zásluhou Matúša Valušku, Ľuboša Kovára a doplneného Michala Furdana z Outsiterz Novatec.

Kadeti sú majstri

Boj medzi najúspešnejšími mládežníckymi klubmi v SR pokračoval v kategórii kadetov, ktorí absolvovali časovku na 30km. Titul Majstrov SR v časovke družstiev tentokrát putoval do Žiaru, zásluhou perfektného výkonu štvorice Adrián Foltán, Nicolas Jelža, Henrich Hasch a Matej Truban . Chlapci presvedčivo zvíťazili časom 0:41:7, druhá skončila prekvapujúco TJ Slávia ŠG Trenčín a až tretie skončilo favorizované družstvo CyS Žilina.

Druhé družstvo Žiaru v zložení Kristián Zimány, Ján Gajdošík, Matej Foltán doplnené Braňom Gašparom s CyS Žilina obsadilo časom 0:42:39,9 piate miesto.

V kategórii juniorov, ktorí absolvovali časovku na 37km si prvenstvo a titul Majstrov republiky odniesli cyklisti CyS Žilina, posilnený našim juniorom Jurajom Bellanom.

** Ziskom jednej zlatej, jednej striebornej a dvoch bronzových medailí sa cyklisti MŠK Žiar nad Hronom zaradili medzi najúspešnejšie družstvá šampionátu.**

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM